Ga naar inhoud

Volgende woning kopen

Gaat u een nieuwe woning kopen, dan zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie over het kopen van uw volgende woning. Is het verstandig om uw huidige hypotheek mee te verhuizen? Kunt u de hypotheek verhogen? En wat zijn de mogelijkheden van een overbruggingshypotheek?

Profiteer van pakket- en ledenvoordeel

Altijd inclusief verduurzamingsadvies

Begeleiding bij bieden en verkopen

Belangrijk om te weten

Voor uw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Verhuizen en uw hypotheek

Bent u van plan een ander huis te gaan kopen of heeft u al een andere woning op het oog? Voor het kopen van een andere woning, krijgt u met dezelfde stappen te maken als bij het kopen van uw eerste huis. Alleen beschikt u nu ook al over een woning met een hypotheek.

  Lees meer

  Bouwdepot

  Gaat u een nieuw huis kopen en dit huis direct ook verbouwen? Dan is de kans groot dat u de kosten hiervoor betaalt uit een bouwdepot. Maar wat houdt zo’n bouwdepot nu eigenlijk precies in?

   Lees meer

   Hypotheekregels 2023

   De regels rondom hypotheken kunnen van jaar tot jaar verschillen. Koopt u in 2023 een volgende woning, dan krijgt u te maken met specifieke regelgeving. Om zo veel mogelijk hiervan te kunnen profiteren, is het prettig als deze regels bekend bij u zijn.

    Lees meer

    Voordelen van Nationale Hypotheek Garantie bij verhuizen

    Bij het afsluiten van uw hypotheek kan Nationale Hypotheek Garantie interessant zijn. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit u een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop van uw woning af. Bovendien zijn de maandelijkse woonlasten wat lager dan bij een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie. Ook als u verhuist is NHG mogelijk. Of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG hangt van een aantal voorwaarden af. Nieuwsgierig geworden of u in aanmerking komt? Uw Univé-adviseur vertelt u er graag meer over.

    Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

    Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet u zeker dat u een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij uw verbouwsituatie en -wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

    • 1

     U krijgt eerst een gratis (online) oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

    • 2

     We kijken naar uw specifieke (verbouw)situatie en brengen die in kaart.

    • 3

     Univé heeft geen winstdoelstelling en hoeft niets aan uw hypotheek te verdienen.

    • 4

     We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers. Zo vinden we altijd de hypotheek die bij u past.

    • 5

     We doen een offerteaanvraag.

    Meer weten?

    Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

    Maak een afspraak

    Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor blijven onze hypotheekadviseurs up-to-date en bent u een jaar gratis lid van een vereniging die opkomt voor huiseigenaren.

    Veelgestelde vragen

    Dat varieert en is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. De hypotheekadviseur maakt graag een uitgebreide berekening voor u. Maak nu een afspraak.

    Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Omdat u rekening dient te houden met de kosten koper en de kosten voor de financiering, is het meestal niet mogelijk om zonder de inbreng van eigen middelen een huis te kopen. 

    Overstappen naar een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode bijna afloopt. Het is verstandig vóór die tijd onafhankelijk advies in te winnen over de beste aanpak. Bijvoorbeeld bij uw Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

    Nee, Univé is bemiddelaar van diverse hypotheekverstrekkers. Wij geven u advies en verzorgen uw hypotheek van A tot Z. Maak nu een afspraak.

    Univé en Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn een strategische samenwerking aangegaan op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Zij versterken elkaar en vullen elkaar aan met deze samenwerking, ieder vanuit hun eigen expertise.

    Univé-leden met een hypotheek krijgen door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment samen met de Univé-adviseur te checken of hun hypotheek nog aansluit bij hun huidige persoonlijke en financiële situatie. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies.

    Daarnaast kunnen leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) op ieder moment voor hypotheekadvies terecht bij de aangesloten Regionale Univé, herkenbaar aan het VEH-vignet op de winkelruit.

    Staat uw vraag er niet tussen?

    Veelgestelde vragen

    Bekijk wat anderen ons vroegen over hypotheken en onze antwoorden hierop.

    Bekijk de vragen

    Neem contact met ons op

    WhatsApp uw vraag naar +31 6 2390 3392 of bel naar +31 592 349 340.

    Ontdek meer over hypotheken