Ga naar inhoud

Maximale hypotheek berekenen 2024

Ga je een huis kopen en heb je daarvoor een hypotheek nodig? Dan wil je natuurlijk vooraf graag weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is online onze rekentool invullen. Binnen een paar stappen zie je dan hoeveel je maximaal kunt lenen. En wat de bijbehorende maandlasten zijn.

Maximale Hypotheek Tool

Met onze Maximale Hypotheek Tool bereken je snel een eenvoudig hoeveel je kunt lenen op basis van jouw specifieke situatie. Voer hieronder jouw (financiële) gegevens in en ontvang direct een indicatie van je maximale hypotheekbedrag. Zo weet je direct waar je aan toe bent met het oog op de aanschaf van je droomhuis.

Indicatie

Realiseer je vooraf wel dat online tools die je maximale hypotheek berekenen, altijd alleen een indicatie geven van je leenbedrag. Hoeveel je uiteindelijk precies kunt lenen, wordt bepaald op het moment dat je daadwerkelijk een hypotheek aanvraagt. Maar tot die tijd is het prettig om te weten wat hoogstwaarschijnlijk je maximale hypotheekbedrag is.

Stap voor stap je maximale hypotheek berekenen

In onze hypotheektool ontdek je heel eenvoudig hoeveel je maximaal kunt lenen. Stap voor stap vul je de gevraagde gegevens. En de tool is voor iedereen.

Toetsinkomen als belangrijkste variabele

Je toetsinkomen neemt een belangrijke plaats in bij het berekenen van je maximale hypotheek. En dat is best logisch, want op basis van je inkomen bepaalt een geldverstrekker of je de hypotheek kunt betalen of niet. We kijken daarbij naar je bruto inkomen per jaar, dus voor aftrek van belasting.

Andere variabelen die bepalend zijn

Naast je toetsinkomen zijn er nog een groot aantal andere variabelen die bepalend voor je maximale leenbedrag zijn. Zo kijken we naar:

Meer weten?

Wil je meer weten over je maximale hypotheek of wil je direct een afspraak maken met een van onze adviseurs? Maak dan een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Ontdek meer over hypotheken