Ga naar inhoud

Dalrente en je hypotheek

Als je een huis gaat kopen en een hypotheek nodig hebt, krijg je meestal eerst een hypotheekofferte. Het duurt dan vaak nog enige tijd voor de hypotheekakte definitief kan passeren. Gemiddeld genomen gaat het dan om een periode van zo’n drie maanden. Maar in die tijd staat het renteniveau vaak niet stil. Een eventuele wijziging van die rente kan op verschillende manieren aan je worden doorberekend. Een van die manieren is een hypotheekofferte met dalrente.

Wat houdt dalrente in?

Bij een systeem van dalrente kijkt de hypotheekverstrekker naar het laagste renteniveau tussen de datum van de hypotheekofferte en de datum van het passeren van de hypotheekakte. Die rente wordt vervolgens gehanteerd als rente voor je nieuwe hypotheek. Vaak ligt de rente in offertes met dalrente wel iets hoger dan bij een systeem van dagrente of offerterente. 

Meer weten over de mogelijkheden van dalrente voor je hypotheek? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van Univé (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. Zo kunnen we je van gedegen hypotheekadvies voorzien. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank