Ga naar inhoud

Hulp bij schade aan uw boot

Bij schade aan uw boot door bijvoorbeeld een aanvaring in de haven of door diefstal is het goed om te weten wat u het beste kunt doen. En hoe u de schade aan uw boot kunt melden. Op die manier kan Univé u optimaal hulp bieden. Hierop heeft u immers recht als u een bootverzekering bij ons heeft afgesloten.

Wat kunt u het best doen bij schade?

 • Online uw schade melden
  Uw schade kunt u 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.
 • Daarnaast kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Univé App.

Meld uw schade online 

Direct contact met een medewerker?

Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Wat te doen bij inbraak of diefstal?

 • Doe direct aangifte bij de politie in de plaats waar het voorval heeft plaatsgevonden. Heeft de diefstal plaatsgevonden in het buitenland? Dan moet u bij thuiskomst in Nederland nogmaals aangifte doen. Zorg ervoor dat u een kopie van de aangifte meekrijgt. Wij vragen het proces-verbaal bij u op.

Wat te doen bij een aanvaring?

 • Heeft u direct hulp nodig? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112.
 • Doe aangifte bij de politie en noteer het dossiernummer of vraag om een kopie van uw aangifte.
 • Neem contact op met de Klantenservice via 0592 349 249 voor verdere afhandeling en voor het repareren van de boot.

Wat te doen bij pech met uw boot?

Heeft u Pechhulp boot afgesloten en krijgt u pech met uw boot? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. U heeft dan recht op 1 uur hulp van een monteur:

 • 1 april - 1 oktober: dagelijks tussen 9.00 en 21.00 uur;
 • 1 oktober - 1 april: maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Dit geldt voor alle binnenwateren in Nederland. Daarbij horen ook de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer plus alle Nederlandse jachthavens en Nederlandse zeehavens. Maar niet de Waddeneilanden.

Schade melden - Mijn Univé

Rondom het melden van schade zijn er veel mogelijkheden met Mijn Univé. Het is de plek waar u al uw documentatie vindt van de lopende verzekeringen. Onderstaand vindt u de mogelijkheden van Mijn Univé als het gaat om schades.

 • Bekijken van uw bestaande schademeldingen
 • Bekijken van uw polisgegevens
 • Bekijken van al uw correspondentie 

Meld u direct aan voor Mijn Univé of log in

Schade stappenplan

Er zijn veel verschillende situaties waarin u zich kan bevinden bij het hebben van schade. Voor uw gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de verschillende scenario’s en soorten schade om u te adviseren wat u het beste kunt doen. U vindt hier het schade stappenplan.

Veelgestelde vragen

Het standaard eigen risico van de bootverzekering is € 100,- per gebeurtenis. Als u kiest voor een hoger eigen risico van € 250,- bespaart u aanzienlijk op uw premie. Kiest u voor geen eigen risico, dan wordt uw premie hoger. Bereken uw premie.

Als u de dekking voor diefstal en/of beschadiging heeft, dan is uw inboedel gratis meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van uw boot. Univé vergoedt bijvoorbeeld inboedel (zoals tv, radio, gasflessen en keukenspullen) die na een inbraak wordt gestolen uit uw boot of uit afgesloten bergruimten aan de wal. Bereken uw premie.

Ja, als u schadevrij vaart, dan krijgt u een lagere premie. Hoe langer u zonder schade vaart, hoe hoger uw premiekorting op uw bootverzekering. Die korting kan oplopen tot maar liefst 40%. Bereken uw premie

Op de bootverzekering is standaard wedstrijdvaren uitgesloten. Maar heeft u een zeilboot, kano of roeiboot, dan kunt u wedstrijdvaren extra meeverzekeren. Bereken uw premie.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Bij Univé kunt u kiezen uit diverse dekkingsmogelijkheden. U kunt uw boot bijvoorbeeld aanvullend verzekeren tegen diefstal en/of beschadiging. Andere mogelijke uitbreidingen zijn Pechhulp boot, Ongevallendekking en Rechtshulp. 

Om voor diefstalschade verzekerd te zijn is het noodzakelijk uw boot goed te beveiligen. U moet in ieder geval de boot afsluiten met goed hang- en sluitwerk. Voor bepaalde boten gelden extra beveiligingsmaatregelen, namelijk bij open boten en boten kleiner dan 6 meter. Deze boten moeten ook beveiligd zijn met een CCV goedgekeurd slot en een ketting met een dikte van minimaal 1 centimeter.

Heeft uw boot een buitenboordmotor? Beveilig de motor dan met een CCV goedgekeurd knevel- of moerslot. Heeft u ook een boottrailer verzekerd? Beveilig deze dan met een CCV goedgekeurd disselslot of wielklem. Kijk voor alle maatregelen in de voorwaarden van onze bootverzekering.

Heeft u rekening gehouden met deze eisen, maar er is toch sprake van diefstal? Meld dan de schade online. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Meer weten over het verzekeren van uw boot?