Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de bootverzekering

Het standaard eigen risico van de bootverzekering is € 100,- per gebeurtenis. Als u kiest voor een hoger eigen risico van € 250,- bespaart u aanzienlijk op uw premie. Kiest u voor geen eigen risico, dan wordt uw premie hoger. Bereken uw premie.

Als u de dekking voor diefstal en/of beschadiging heeft, dan is uw inboedel gratis meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van uw boot. Univé vergoedt bijvoorbeeld inboedel (zoals tv, radio, gasflessen en keukenspullen) die na een inbraak wordt gestolen uit uw boot of uit afgesloten bergruimten aan de wal. Bereken uw premie.

Ja, als u schadevrij vaart, dan krijgt u een lagere premie. Hoe langer u zonder schade vaart, hoe hoger uw premiekorting op uw bootverzekering. Die korting kan oplopen tot maar liefst 40%. Bereken uw premie

Op de bootverzekering is standaard wedstrijdvaren uitgesloten. Maar heeft u een zeilboot, kano of roeiboot, dan kunt u wedstrijdvaren extra meeverzekeren. Bereken uw premie.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Bij Univé kunt u kiezen uit diverse dekkingsmogelijkheden. U kunt uw boot bijvoorbeeld aanvullend verzekeren tegen diefstal en/of beschadiging. Andere mogelijke uitbreidingen zijn Pechhulp boot, Ongevallendekking en Rechtshulp. 

Om voor diefstalschade verzekerd te zijn is het noodzakelijk uw boot goed te beveiligen. U moet in ieder geval de boot afsluiten met goed hang- en sluitwerk. Voor bepaalde boten gelden extra beveiligingsmaatregelen, namelijk bij open boten en boten kleiner dan 6 meter. Deze boten moeten ook beveiligd zijn met een CCV goedgekeurd slot en een ketting met een dikte van minimaal 1 centimeter.

Heeft uw boot een buitenboordmotor? Beveilig de motor dan met een CCV goedgekeurd knevel- of moerslot. Heeft u ook een boottrailer verzekerd? Beveilig deze dan met een CCV goedgekeurd disselslot of wielklem. Kijk voor alle maatregelen in de voorwaarden van onze bootverzekering.

Heeft u rekening gehouden met deze eisen, maar er is toch sprake van diefstal? Meld dan de schade online. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.