Ga naar inhoud

Autopech

Autopech is altijd vervelend. Met de juiste informatie ben je voorbereid en kun je juist handelen. Wij zetten daarom alle belangrijke punten en tips voor je op een rij.

Uitgelicht

Accu leeg

Niets is zo vervelend als een lege accu wanneer je wilt vertrekken. Maar wat zijn de oorzaken van een lege accu? En wat kun je doen om dit te verhelpen of te voorkomen?

Lees verder

Auto start niet

Wanneer je auto niet start is dat vervelend. Het kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een lege accu. Lees hoe je je auto met startkabels moet starten.

Lees meer

Startmotor kapot

Start jouw auto niet? Dan kan de startmotor kapot zijn of niet meer goed werken. En dat betekent een reparatie. Hoe merk je dat het aan de startmotor ligt?

Lees verder

Autobanden repareren

Je autoband kan lek raken. Bijvoorbeeld omdat je door een stuk glas reed. Kun je de band zelf repareren? Of moet het door een professional worden opgelost?

Lees meer

Lekke band vervangen

Als de auto schokkerig rijdt of het stuur naar één kant trekt: dikke kans op een lekke band… Er zit niets anders op dan de autoband te vervangen. Maar hoe doe je dat?

Lees meer

Veilig auto slepen

Soms kan het zomaar gebeuren. Je auto doet niets meer en moet worden weggesleept. Maar hoe gaat dat auto slepen precies in zijn werk? En wat de regels?

Lees meer

Gevarendriehoek

In Nederland wordt het sterk aangeraden om een gevarendriehoek in je auto te hebben liggen. Wij vertellen je er alles over.

Lees meer

Verlichting vervangen

Zelf de koplamp van jouw auto vervangen? Niet bij elke auto of bij xenonverlichting is het mogelijk om het zelf te doen. Dat kun je beter door een garagebedrijf laten doen.

Lees meer

Anderen bekeken ook

Wist je dat...

een lege accu de meest voorkomende vorm van autopech is?

je door je auto te onderhouden veel autopech kunt voorkomen?

Nederlanders gemiddeld eens in de vier jaar autopech hebben?

Meer lezen over auto en het verkeer