Ga naar inhoud

Gespreid betalen verplicht eigen risico aanvragen

Wilt u volgend jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan? En verwacht u uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u de regeling 'Gespreid betalen eigen risico' aanvragen. Dit doet u in Mijn Univé Zorg.

Gespreid betalen aanvragen

Naar inlogpagina Mijn Univé Zorg

Dit is hoe het werkt

Bij Univé heeft u de keuze uw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

U kunt het gespreid betalen van uw eigen risico aanvragen als u:

  • bij ons verzekerd bent op 1 januari van het jaar waarin u uw eigen risico gespreid wilt betalen
  • 18 jaar of ouder bent
  • verwacht uw eigen risico te gaan gebruiken
  • geen vrijwillig eigen risico heeft naast het verplicht eigen risico
  • deze regeling uiterlijk op 31 januari 2023 heeft aangevraagd

Aanvragen via Mijn Univé Zorg

U kunt de regeling voor 2023 tot en met 31 januari 2023 aanvragen. Maakt u nu gebruik van de regeling 'Gespreid betalen eigen risico'? In Mijn Univé Zorg kunt u de regeling bekijken. Liever stopzetten? Dat kan op elk gewenst moment.

Betaalt u nu uw eigen risico gespreid?

Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden verlengen wij de regeling automatisch voor u. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn Univé Zorg. Heeft u in 2022 te veel betaald? Dan krijgt u dit bedrag in het eerste kwartaal van 2023 automatisch terug. 

Veelgestelde vragen

U ontvangt de eindafrekening eind maart. U krijgt een e-mail als de eindafrekening klaarstaat in Mijn Univé Zorg. Ontvangt u uw post op papier? Dan ontvangt u de eindafrekening in uw brievenbus.

U kunt 'Gespreid betalen eigen risico' aanvragen voor alle verzekerden op uw polis die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u hoofdverzekerde en wilt u zelf geen gebruikmaken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel altijd via de hoofdverzekerde.

Eind maart krijgt u van ons een eindafrekening. Hierop ziet u precies wat u heeft betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Heeft u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil automatisch op uw rekening.

Nee, dat kan niet meer voor dat jaar. U kunt gespreid betalen voor het verplicht eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Aanvragen na 31 januari zijn voor het daaropvolgende jaar. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn Univé Zorg. Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.
Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Zo kunt u uw facturen toch in termijnen betalen.

Tips

Kunt u zorgtoeslag krijgen?

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering. Of u zorgtoeslag krijgt, bepaalt de overheid. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen. Meer over zorgtoeslag vindt u op de site van de Belastingdienst.

Meer over zorgtoeslag

Zorgverzekeringslijn.nl

Bij Zorgverzekeringslijn.nl kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Zij helpen u om uw financiële situatie op orde te krijgen. Daarnaast kunnen zij u doorverwijzen naar (schuld)hulpverlenende instanties.

Naar Zorgverzekeringslijn.nl