Ga naar inhoud

Is rechtsbijstand voor mijn zakelijke auto verplicht?

Het is niet verplicht om rechtsbijstand te hebben voor uw zakelijke auto. Toch kan het wel handig zijn. U staat dan namelijk sterker in onderhandelingen. Zoals in de volgende situaties:

Onschuld verdedigen
De tegenpartij beschuldigt u of uw medewerker(s) onterecht na een auto-ongeval. In dat geval helpen wij uw onschuld te bewijzen.

Autogarage aansprakelijk stellen voor schade
Stel: u krijgt uw zakelijke auto na een reparatie bij de garage terug met een flinke deuk of andere (technische) schade. Dan moet u aan kunnen tonen dat de garage aansprakelijk is. Hier krijgt u juridische hulp bij.

Conflict met de merkdealer
Bij het kopen of verkopen van uw zakelijke auto kan er een conflict ontstaan met de merkdealer. Denk aan: een tweedehands auto gekocht met verborgen gebreken of gedoe rondom de verkoop. Ook hier krijgt u juridische hulp bij.

Een lagere straf
Heeft u of een van uw medewerkers een auto-ongeval veroorzaakt? U krijgt dan juridische hulp om de straf zo laag mogelijk te houden.

Andere juridische vraagstukken
Bij Univé kunt u ook voor andere conflicten die niet verzekerd zijn bij ons terecht. Wij helpen u dan met uitleg of de juiste informatie te geven.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?