Ga naar inhoud

Is rechtsbijstand voor mijn zakelijke auto verplicht?

Het is niet verplicht om rechtsbijstand te hebben voor je zakelijke auto. Toch kan het wel handig zijn. Je staat dan namelijk sterker in onderhandelingen. Zoals in de volgende situaties:

Onschuld verdedigen
De tegenpartij beschuldigt jou of jouw medewerker(s) onterecht na een auto-ongeval. In dat geval helpen wij jouw onschuld te bewijzen.

Autogarage aansprakelijk stellen voor schade
Stel: je krijgt jouw zakelijke auto na een reparatie bij de garage terug met een flinke deuk of andere (technische) schade. Dan moet je aan kunnen tonen dat de garage aansprakelijk is. Hier krijg je juridische hulp bij.

Conflict met de merkdealer
Bij het kopen of verkopen van je zakelijke auto kan er een conflict ontstaan met de merkdealer. Denk aan: een tweedehands auto gekocht met verborgen gebreken of gedoe rondom de verkoop. Ook hier krijg je juridische hulp bij.

Een lagere straf
Heb jij of een van jouw medewerkers een auto-ongeval veroorzaakt? Je krijgt dan juridische hulp om de straf zo laag mogelijk te houden.

Andere juridische vraagstukken
Bij Univé kun je ook voor andere conflicten die niet verzekerd zijn bij ons terecht. Wij helpen jou dan met uitleg of de juiste informatie te geven.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?