Ga naar inhoud

31 mei 2019Ondernemen

Welke bedrijfsrisico’s heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je vooral bezig met twee dingen: hard werken en nieuwe klanten werven. Maar het is goed af en toe ook stil te staan bij het grotere plaatje. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Daar helpen wij je graag mee. Samen gaan we voor risico’s voorkomen, beperken en verzekeren op de manier die bij jou past.

Deze risico’s loop je als zzp’er:

  • Dat je aansprakelijk gesteld wordt voor schade die je veroorzaakt.
  • De schade door een ongeval met de bedrijfsauto.
  • Dat je in een rechtszaak verwikkeld raakt met een klant of leverancier.
  • Financiële schade door diefstal, brand, inbraak of water.
  • De schade die je lijdt als je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Ook al is alleen de bedrijfsautoverzekering verplicht, het is dus wel verstandig om als zzp’er ook over je andere verzekeringen na te denken. Ook als je nog vanuit huis werkt, want zakelijke risico’s zijn niet gedekt door particuliere verzekeringen. Kom gerust eens langs, zodat we er samen naar kunnen kijken.

Dit zijn de verzekeringen die voor zzp’ers belangrijk zijn

Aansprakelijkheidsverzekering

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Als je timmerman bent, maar ook als je bakker, ondernemer met een webshop of hovenier  bent. Het kan nu eenmaal gebeuren dat er door jouw werk schade ontstaat.

Denk aan een dure monitor die je tijdens een verbouwing bij een opdrachtgever per ongeluk omstoot. Of dat je het verkeerde voedingsproduct hebt gestuurd naar een klant van jouw webshop, die net allergisch is voor de stoffen die daarin zitten en gezondheidsschade lijdt. Voor zulke schade ben jij aansprakelijk en die bedragen kunnen behoorlijk oplopen. Die risico’s wil je dus goed verzekerd hebben.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die jij veroorzaakt tijdens je werkzaamheden.

Bedrijfsautoverzekering

Op welke manier je een bedrijfsauto het beste kunt verzekeren, hangt af van de leeftijd en dagwaarde. Maar je weet dat het verplicht is om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je de weg op gaat. Naast de uitgebreidere hoofddekkingen WA+ en All Risk kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of rechtsbijstand verkeer.

Rechtsbijstandverzekering

Als zzp’er zit je niet te wachten op een juridisch geschil met een klant of leverancier, omdat je het ergens niet over eens bent. Het is fijn om dan op hulp te kunnen rekenen. Zeker als het gaat om zakelijke conflicten waar grote bedragen mee gemoeid zijn. Je kunt op de rechtsbijstandverzekering van Univé terugvallen als dat nodig is en ook gebruikmaken van de incassoservice.

Verzekeringen voor specifieke beroepsgroepen

Nederland telt meer dan 1.250.000 zzp’ers. Die werken in allerlei verschillende beroepsgroepen, met elk hun eigen risico’s. De eerder genoemde verzekeringen zijn voor elke zzp’er verstandig om af te sluiten. Daarnaast zijn er verzekeringen die voor specifieke beroepen de belangrijkste risico’s dekken.

Bekijk alle zzp-verzekeringen

Goed om te weten: welke verzekering je ook afsluit bij Univé, je hebt altijd 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade.

Direct actie ondernemen?

Maak een afspraak! Bij Univé is er altijd een adviseur die persoonlijk voor je klaarstaat met professioneel advies. Neem daarom gerust eens contact op voor een afspraak. Samen werken we aan jouw zaak.

Deel dit bericht