Univé Cyberhulp

Jaarlijks worden 2 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Univé Cyberhulp.

Voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade

Met onze standaarddekking kunt u 24/7 rekenen op hulp bij cybercrime. En heeft u een Univé inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering, dan krijgt u bij schade ook een vergoeding tot € 2.000 per jaar.

Cybercrime voorkomen

De snelle toename in technologie zorgt ook voor een opmars in cybercrime. Gelukkig is schade in veel gevallen te voorkomen. Onze experts geven u praktische tips voor een optimale beveiliging.

 • Inzicht in veel voorkomende manieren van cybercrime
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken

Cyberhelpdesk

Onze experts helpen u graag bij vragen over cybercrime. Twijfelt u over de betrouwbaarheid van een e-mail of is uw computer gehackt? U kunt 24/7 gratis bellen naar de Univé Cyberhelpdesk.

 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Ondersteuning op afstand door experts
 • Voor alle Univé klanten met een schadeverzekering
 • Vermoeden van cybercrime? Bel direct 0592 74 22 22.

Vergoeding bij cyberschade

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. In dat geval bent u verzekerd en ontvangt u mogelijk een vergoeding voor de geleden schade door het cyberincident.

 • Gemakkelijk online schade melden
 • Tot € 2.000 vergoeding per jaar

Zo werkt de cyberhelpdesk

1. Bel de cyberhelpdesk

Heeft u een Univé schadeverzekering? Dan kunt u bij (een vermoeden van) cybercrime geheel kosteloos contact opnemen met de cyberhelpdesk via 0592 74 22 22.

2. De cyberspecialist staat u te woord

Onze cyberspecialist stelt u een aantal vragen over uw situatie om zo het probleem scherp te krijgen. Hiervoor zijn uw klantnummer en eventuele andere informatie benodigd.

3. Op naar een veilige (cyber)situatie

Vaak kan de specialist u in één telefoongesprek al van dienst zijn. Zijn er toch vervolgstappen nodig? Dan maakt de specialist een vervolgafspraak.

Vergoeding bij schade door cybercriminaliteit

Met onze aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering krijgt u een vergoeding tot € 2.000 bij schade door cybercriminaliteit.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen. Bijvoorbeeld: 

 • Uw computer is gehackt, waardoor er een virus is verstuurd naar uw contacten
 • Uw telefoon is gehackt, waardoor er persoonlijke gegevens van uw vrienden en familie in verkeerde handen komen 

Meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen spullen. Bijvoorbeeld:

 • U heeft een virus op uw computer. Wij vergoeden de kosten voor het verwijderen ervan
 • U bent gehackt en bent hierdoor gegevens kwijt. Wij vergoeden de kosten voor het herstellen van de gegevens op uw computer
 • Uw apparaat is door cybercriminaliteit niet meer bruikbaar. Wij vergoeden de kosten om het apparaat te vervangen

Meer over de inboedelverzekering

Heeft u een vermoeden van cybercrime?

Heeft u een Univé schadeverzekering en heeft u het vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Bel de Cyberhelpdesk

Cybercrime, dat gebeurt mij toch niet?

Onderstaand een voorbeeld van cybercriminaliteit, dat iedereen kan overkomen

De situatie

Erik heeft een nieuwe telefoon gekocht en heeft zijn vorige toestel op Marktplaats gezet. Een mogelijke koper meldt zich bij Erik. Ze spreken een prijs af en Erik krijgt van de koper een link via Whatsapp, zogenaamd om de betaling goed te keuren. Tot zijn grote schrik ziet Erik een half uur later dat er € 3.000,- van zijn bankrekening is afgeschreven. 

Hoe Univé kan helpen

Gelukkig is Erik bij Univé verzekerd. Hij belt meteen met de Cyberhelpdesk.  Een Univé cyber-expert vraagt Erik wat er precies is gebeurd. Hij krijgt hulp om een melding te doen bij de bank, zodat de overschrijving wordt teruggedraaid en Erik zijn geld terug krijgt. Ook ondersteunt de cyber-expert hem bij het doen van aangifte bij de politie, zodat de daders hopelijk snel worden gepakt.

Met welke soorten Cybercrime kan ik te maken krijgen?

Criminelen weten vaak op veel verschillende manieren toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens of apparaten. Onderstaand vind u een overzicht van de meest voorkomende vormen van cybercrime.

Phishing

Met phishing wordt het per e-mail vissen naar uw persoonlijke gegevens bedoeld. In deze e-mails lokken cybercriminelen u naar een op het oog betrouwbare website. U wordt gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te vullen of zelfs een rekening te betalen.

Meer over phishing

Ransomware

Met ransomware wordt er een virus op uw computer geïnstalleerd. Vervolgens wordt uw harde schijf met gevoelige gegevens geblokkeerd. Deze zogenoemde gijzelsoftware geeft aan dat u moet betalen om de bestanden terug te krijgen. Doe dit nooit!

Meer over ransomware

Malware

Malware is de verzamelnaam voor alle kwaadaardige software die wordt gebruikt om uw computer te vertragen of te hacken. Cybercriminelen gebruiken vaak verouderde software om computers te besmetten. Ook onbetrouwbare websites zijn een bron van malware.

Meer over malware

Computervirus

Een computervirus (kortweg virus) is een specifieke vorm van malware. Een virus is bedoeld om andere netwerken of apparaten te infecteren. Kenmerk van een virus is dat uw apparaat zeer traag wordt of niet meer werkt.

Meer over virussen

Botnet

Een botnet is een netwerk van computers die zelfstandig grote hoeveelheden spam produceren en versturen via internet. Cybercriminelen infecteren duizenden computers met schadelijke software om deze vervolgens op afstand te besturen.

Meer over botnets

Hacken

Met hacken probeert een cybercrimineel toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens zonder uw toestemming. Dit kan bijvoorbeeld door in te breken op een wifi-netwerk of door uw wachtwoord te kraken.

Meer over hacken

Veelgestelde vragen

Lees alle veelgestelde vragen

Meer over cyberhulp

Blog Vrije-tijd
Zo herken je een onbetrouwbare webshop: 3 tips

De kans dat je tijdens het online shoppen een nepwebwinkel tegenkomt, is best groot. Maar liefst 1 op de 5 Nederlandse webwinkels is onbetrouwbaar. Shop voorzichtig en zorg dat je niet wordt opgelicht met deze tips.

boer in de stal met een tablet
Blog Ondernemen
Wat als cybercriminelen je melkrobot saboteren?

Bij cybercriminaliteit denken mensen vaak aan hightech spionage of ingewikkelde inbraken in computersystemen. Maar in veel gevallen van cybercriminaliteit gaat het om inbraak door gebruik te maken van kleine kwetsbaarheden. Dat kan ook in de agrarische sector gebeuren.

Blog Wonen
Op zoek naar een woning? Pas op voor internetcriminelen!

Dat de woningmarkt al tijden oververhit is, weten we allemaal. Ook internetcriminelen weten dat veel mensen wanhopig op zoek zijn naar een woning. Zij maken hier misbruik van door online nephuurwoningen aan te bieden en de inschrijfbetalingen te innen zonder tegenprestatie.

(Vermoeden van) cybercrime?

Bel dan direct de Univé Helpdesk via 0592 74 22 22. Onze experts zijn 24/7 gratis bereikbaar. Zij helpen u zoveel mogelijk de schade te beperken en te herstellen.

Bel direct met onze helpdesk 

Direct hulp nodig?

Bent u slachtoffer geworden van cybercriminaliteit? Doe dan aangifte bij de politie via 0900-8844. Let op: zet uw computer, tablet of smartphone niet uit. Hiermee wist u namelijk belangrijke digitale sporen.