Ga naar inhoud

21 april 2023Ondernemen

Je bedrijf groeit… en nu?

Is het tijd voor een nieuwe fase voor je bedrijf doordat je maar blijft groeien? Daar horen nieuwe doelen bij, die je ongetwijfeld helder voor ogen hebt. De weg daarnaartoe ligt vol kansen, maar er liggen ook risico’s op de loer. Welke zijn dat en hoe ga je hiermee om? Wij helpen je graag bij het in kaart brengen daarvan.

Groei betekent meer risico’s om af te dekken

Meer bedrijfsauto’s, meer kans op schade

Je bent voor elke bedrijfsauto verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Onze tip: sluit voor de zekerheid ook een eigen vervoerverzekering af om het risico op schade en diefstal dag en nacht verzekerd tegen nieuwwaarde te verzekeren. 

Meer opdrachten, meer aansprakelijkheid

Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je meer werk krijgt, zeker als dat ook nog een uitbreiding van je klantenkring betekent. Maar daarmee zijn er ook meer manieren waarop je aansprakelijk kunt worden gesteld als je tijdens het werk schade veroorzaakt aan andermans spullen of aan andere mensen (letselschade). Zorg dus voor een goede en passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Meer voorraad, meer risico op schade

Ook de voorraad in het magazijn groeit mee met je bedrijf. Heb je misschien al een nieuw magazijn nodig? Eventuele risico’s door inbraak, brand- of waterschade kun je afdekken door een inventarisverzekering af te sluiten. 

Meer opdrachten, meer kans op een geschil

Heeft een klant een klacht over jouw dienstverlening of lever je producten niet op tijd? Dan kun je een juridisch geschil krijgen. Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé krijg je juridische hulp wanneer dat nodig is en kun je ook gebruikmaken van de incassoservice.

Meer personeel, meer kans op cybercriminaliteit

Bedrijven zijn een interessant doelwit voor cybercriminelen. Medewerkers en management moeten alert zijn. Meer dan 90% van cybercrime incidenten wordt door menselijk handelen veroorzaakt. Geef daarom je personeel duidelijke instructies met betrekking tot digitale veiligheid en herhaal deze regels regelmatig. Bij elke verzekering die je afsluit bij Univé, krijg je gelukkig ook 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade.

Wat betekent groei voor jouw bedrijf?

Op deze vraag bestaat natuurlijk geen pasklaar antwoord. Er zijn verschillende gevolgen, op allerlei gebieden. Het is dus verstandig om advies in te winnen, bijvoorbeeld bij je accountant of zakelijke adviseur. Ook Univé helpt je graag, met een persoonlijke adviseur die alle risico’s voor je in kaart brengt. Neem dus gerust contact op voor een afspraak. Samen werken wij aan jouw zaak.

Deel dit bericht