Ga naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Juridische hulp: standaard dekking van de AVB

Als je schade veroorzaakt en je wordt hiervoor aansprakelijk gesteld, kan het zijn dat je kosten moet maken voor bijvoorbeeld rechtsbijstand of verweer. Deze kosten zijn verzekerd als wij hier goedkeuring voor geven. Op deze pagina lees je welke kosten wij vergoeden.

Dit is wel verzekerd

Kosten van verdediging een proces 

Ben je aansprakelijk gesteld? Wij betalen de kosten van de verdediging en de kosten van een proces die je maakt met onze toestemming. Of je daadwerkelijk aansprakelijk bent of niet, maakt niet uit. Ook houden wij geen eigen risico in op het uitbetalen van deze kosten. 

Kosten van ondersteuning van een jurist 

Heb je onze toestemming om gebruik te maken van een jurist in een strafprocedure? Dan betalen wij de kosten die je maakt voor deze juridische ondersteuning. De jurist helpt je bijvoorbeeld met advies, bemiddeling of hulp tijdens de rechtsgang. Op deze kosten houden wij geen eigen risico in. 

Vergoeding van kosten

Wij houden geen eigen risico in op de juridische kosten die je – met onze goedkeuring – maakt als gevolg van een aansprakelijkstelling. De kosten betalen we tot maximaal het verzekerde bedrag dat op je polis staat. 

Handige informatie

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bestaat uit 7 standaard dekkingen. Naast Juridische hulp ben je ook verzekerd voor: 

De AVB kent ook 7 aanvullende dekkingen. Je bepaalt zelf waar je wel en niet voor verzekerd wil zijn. Zo stel je je AVB helemaal zelf samen, zodat deze precies bij jouw situatie past. De aanvullende dekkingen zijn: