Ga naar inhoud

Aanhangwagenverzekering All Risk

Wil jij er zeker van zijn dat schade aan jouw aanhangwagen, paardentrailer, oplegger of verkoopwagen goed verzekerd is? Dan is het slim om te kiezen voor All Risk. Jij verzekert jouw aanhangwagen tot 3.500 kg altijd All Risk. Als jouw aanhangwagen 3.500 kg of meer weegt, kun je ook kiezen voor Beperkt casco

Wat vergoedt de Aanhangwagenverzekering All Risk?

Wil jij optimale dekking voor jouw aanhanger? Kies dan voor de All Risk Aanhangwagenverzekering van Univé. Hiermee ben jij beschermd tegen bijna alle vormen van schade, waaronder brand, storm, diefstal en andere oorzaken. Ontdek in het overzicht hieronder welke schades wel en niet worden vergoed.

Alles over de aanhangwagenverzekering All Risk

Is een WA-verzekering voor de aanhangwagen verplicht?

Nee, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is alleen verplicht voor motorrijtuigen. Voor de aanhangwagen geldt dat niet. De aanhangwagen is in het verkeer meeverzekerd op de verzekering van het trekkende motorrijtuig. En daarbuiten op uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Heb ik voor de aanhangwagen een aparte groene kaart nodig?

In principe niet. Op de groene kaart van de trekkende auto staat de code 'AF'. Dit wil zeggen dat de auto inclusief een aanhanger is verzekerd voor het toebrengen van schade aan anderen. Maar aan de grens van Duitsland, Polen en Spanje kan men u vragen naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. Vraag dus tijdig een groene kaart aan als u naar deze landen wilt gaan of erdoorheen wilt rijden.

Wat is verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Welke schades zijn niet verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Niet elke schade is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw lading en schade aan de dieren die u in uw aanhangwagen vervoert en de kosten voor herstel of vervanging van versleten onderdelen. Maar ook schade opgelopen tijdens de verhuur van uw aanhangwagen, schade door slijtage, vocht en langzaam werkende (weers)invloeden.

Wilt u precies weten in welke situaties u verzekerd bent en in welke niet? Lees dan de voorwaarden.

Profiteer van 10% pakketkorting

Heb jij meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op de totale premie. Jouw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorwaarden van onze aanhangwagenverzekering All Risk

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de aanhangwagenverzekering All Risk

Verzekeringen bij de aanhangwagenverzekering All Risk

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Kies voor de aanhangwagenverzekering All Risk