Ga naar inhoud

Woonverzekering vergelijken

Je hebt een of meerdere woonverzekeringen nodig als je in een huis of appartement woont. Maar ja, wat is dan de beste verzekering om af te sluiten? En hoe vind je die? Het is daarom altijd verstandig om verschillende woonverzekeringen met elkaar te vergelijken. Belangrijk is bovendien om daarbij niet alleen naar de prijs maar ook naar de bijbehorende voorwaarden te kijken.  

Wat is een woonverzekering? 

Maar laten we eerst eens kijken wat een woonverzekering is voor we beginnen met een woonverzekering vergelijken. Een woonverzekering bestaat uit een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Soms hoort er ook nog een aansprakelijkheidsverzekering bij.

Met een inboedelverzekering verzeker je alles wat je meeneemt op het moment dat je gaat verhuizen. Onder een opstalverzekering valt alles dat nagel-, wortel-, of aardevast aan je woning zit. Dat kan soms voor bijzondere situaties zorgen. Zo is een vinylvloer  onderdeel van je inboedelverzekering, terwijl een gelijmde parketvloer dan weer onder de opstalverzekering valt.  

Woonverzekering vergelijken: opstalverzekering  

Je hebt een opstalverzekering nodig als je een eigen huis hebt. Met zo’n verzekering verzeker je schade die zich voor kan doen aan je woning zelf. Het gaat om alles dat vastzit in of aan de woning. In de voorwaarden van onze opstalverzekering lees je precies terug wat er allemaal onder je opstalverzekering valt. 

De voorwaarden zijn erg van belang bij het vergelijken van je woonverzekering. Misschien ben je bij de ene verzekeraar wel goedkoper uit, maar zijn de bijbehorende voorwaarden tegelijkertijd ook minder gunstig. Waardoor je uiteindelijk toch nog voor dure verrassingen kan komen te staan. 

Woon je in een huurwoning of - appartement? Dan is een opstalverzekering vaak niet nodig. Dit wordt namelijk geregeld door de verhuurder van je woning of via de Vereniging van Eigenaren.  

Vergelijken woonverzekering: de inboedelverzekering 

Een inboedelverzekering moet je altijd afsluiten. Het maakt daarbij dus niet uit of je de woning huurt of gekocht hebt. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis. Zoals je meubels, serviesgoed, kleding, eventuele huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (in de vorm van bijvoorbeeld sieraden en elektronica).  

Ook hier is het van belang om niet alleen naar je maandbedrag te kijken, maar ook naar wat er allemaal gedekt is als je je woonverzekering gaat vergelijken.  

Bij Univé kun je je inboedelverzekering naar wens uitbreiden als je op zoek bent naar extra dekking. Zo hebben we een Buitenshuis dekking en een dekking Mobiele Elektronica.  

Woonverzekering vergelijken? Maak de juiste keuze! 

Klaar met je woonverzekering vergelijken en wil je de opstal- en/of inboedelverzekering afsluiten bij Univé? Volg dan de volgende stappen om de bijbehorende premie te zien. Kies eerst voor welke verzekering je de premie wilt berekenen. Vul dan je gegevens in en kies voor eventuele extra dekkingen.

Bereken je premie