Ga naar inhoud

Ben ik met een rieten dak en een open haard verzekerd tegen brandschade?

Stook je hout of kolen in je woning met een rieten dak? Dan is schade door brand alleen verzekerd als je een vonkenvanger op of boven in de schoorsteen hebt. Een uitzondering is wanneer je kan aantonen dat de schade niet ontstaan is door het ontbreken van de vonkenvanger. 

Dit geldt alleen als deze situatie al bij aanvang van de verzekering zo is. Vervang je na aanvang van de verzekering het dak? Of plaats je een open haard? Neem dan eerst contact met ons op. 

Wat is een vonkenvanger? 

Een vonkenvanger is een kooi die na de uitmonding van een schoorsteen geplaatst is. Deze kooi vangt de vonken op die uit de schoorsteen komen. Zo komen vonken niet op je rieten dak terecht.  

Voorkom brandschade door je schoorsteen te laten vegen 

Laat de schoorsteen en vonkenvanger minstens een keer per jaar vegen. Laat minstens eens in de vijf jaar het rookkanaal inspecteren. 

Wist je dat je bij Univé de dienst Schoorsteenvegen kan afsluiten? Dit is één van de diensten van Veilig Wonen. Met een Veilig Wonen-abonnement bij Univé voorkom je problemen in en rond het huis. Kies je voor Schoorsteenvegen? Je schoorsteen wordt dan één keer per twaalf maanden geveegd. Zo voorkom je schoorsteenbrand en rookontwikkeling in huis. Ook het rookkanaal wordt geïnspecteerd.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?