Ga naar inhoud

Een opstalverzekering voor je villa

Woon je in een grote, luxe woning zoals een villa? Bij Univé bestaat er geen aparte opstalverzekering voor een villa of andere types luxe woningen. Je kunt deze wel verzekeren met een gewone Univé opstalverzekering. Waarom deze verzekering handig is om af te sluiten en wat je er precies mee verzekert, lees je hier. 

Waarom is een opstalverzekering voor mijn villa belangrijk? 

Een villa is erg kostbaar. Schade aan een villa kan daarom ook flink in de kosten lopen. Met een goede opstalverzekering krijg je een vergoeding bij schade aan je villa door bijvoorbeeld een storm. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als (een deel van) je woning hersteld of herbouwd moet worden. 

Wat verzeker ik met een opstalverzekering? 

Met een opstalverzekering verzeker je alle vaste onderdelen van jouw villa. Dat betekent dat je muren, vloeren, plafonds en dak verzekerd zijn. Maar ook ingebouwde onderdelen van de villa, die je niet kunt verplaatsen zonder het huis te beschadigen, zijn verzekerd. Denk daarbij aan vastgenagelde vloeren zoals een tegelvloer, een ingebouwde keuken en een ingebouwde badkamer. 

Tegen welke schades ben ik verzekerd? 

Een Univé opstalverzekering biedt dekking tegen verschillende soorten schades. Namelijk:  

  • Brand 

  • Storm 

  • Inbraak 

  • Overstroming 

  • Huisongelukjes, zoals vallen en stoten 

Zijn de spullen in mijn villa ook meeverzekerd? 

Als je een opstalverzekering afsluit, zijn de spullen in je villa hiermee niet verzekerd. Voor losse spullen, zoals je meubels en antiek, maar ook decoraties zoals schilderijen, heb je een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering biedt dekking voor alle spullen die je bij een verhuizing kunt meenemen, zonder dat daarbij schade ontstaat aan je huis. 

Is het terrein rond mijn villa ook verzekerd? 

Bij een opstalverzekering van Univé is je tuin ook meeverzekerd. Een villa ligt vaak op een groter landgoed, waardoor het misschien lastig te bepalen is wat er onder je tuin valt. Ook heb je misschien kostbare onderdelen op je terrein staan, zoals een fontein. Als je vragen hebt over het verzekeren van het landgoed rond je villa, kun je contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om langs te gaan bij een Univé-winkel om de mogelijkheden te bespreken. 

Bekijk onze contactgegevensVind een Univé-winkel in de buurt