Ga naar inhoud

Stormschade aan mijn zonnepanelen, ben ik verzekerd?

Schade aan je zonnepanelen door storm? Dit kan hoog oplopen. Als jij een inboedel- of opstalverzekering van Univé hebt, zijn je zonnepanelen standaard meeverzekerd.  Heb je een koopwoning? Dan zijn je zonnepanelen verzekerd met de opstalverzekering. Wanneer je in een huurwoning woont waar zonnepanelen al op het dak zijn geplaatst bij de bouw of door vorige bewoners? Dan zijn zonnepanelen vaak verzekerd via de verhuurder. Heb je ze zelf op je huurwoning geplaatst? Dan zijn ze standaard tot € 30.000 verzekerd met de dekking huurdersbelang op je inboedelverzekering

Goed om te weten: we spreken van een storm wanneer er sprake is van windkracht 7 of hoger.  

Liggen de zonnepanelen niet op het dak, maar staan ze in de tuin of op het dak van een schuur? Goed nieuws. Ook dan zijn de zonnepanelen verzekerd tegen stormschade bij je opstalverzekering van Univé. Wel willen we dit graag weten! Neem contact op met je Univé adviseur om dit door te geven. 

Welke schade aan mijn zonnepanelen is niet verzekerd?  

Schade door de storm wordt in veel gevallen gedekt door je verzekering. Er zijn ook schades die niet worden gedekt:  

  • Schade door verkeerde installatie of gebreken 

  • Kosten veroorzaakt door een storing  

  • Minder opbrengst als de zon minder schijnt  

  • Minder opbrengst als je zonnepanelen beschadigd zijn of verouderd zijn 

Zonnepanelen en het eigen risico bij stormschade  

De inboedel- en opstalverzekering van Univé hebben standaard geen eigen risico. Schade door storm en hagel zijn hierop de uitzondering. Bij schade ontstaan door storm of hagel geldt namelijk een verplicht eigen risico van € 250.  

Stormschade aan je zonnepanelen melden 

Is er door een storm schade ontstaan aan je zonnepanelen en heb je een opstalverzekering van Univé? Dan kun je schade aan je panelen direct online melden. Je doet dit via Mijn Univé of in de Univé App. Wil je liever iemand spreken? Neem dan contact op met de klantenservice.  

Meld stormschade direct 

Nog geen verzekering voor je zonnepanelen? Regel het snel 

Tegenwoordig laten veel huiseigenaren zonnepanelen plaatsen. Heb jij ook zonnepanelen, wil je ze laten plaatsen of heb jij een huis gekocht waar al zonnepanelen op het dak zijn geïnstalleerd? Zorg er dan voor dat deze goed verzekerd. Zonnepanelen zijn bij Univé niet alleen verzekerd tegen schade door storm, maar ook bij schade door brand, blikseminslag, microcracks en diefstal.  

Nog geen inboedel- of opstalverzekering van Univé?  

Sluit direct af  

Lees meer