Ga naar inhoud

Rolluiken kapot door storm: ben ik verzekerd?

Tijdens een storm kan het flink waaien. Een rukwind kan onder je rolluiken komen als ze niet goed dicht zitten en ze kapottrekken. Bij Univé ben je hiervoor verzekerd. We leggen je uit hoe het precies zit.

Met welke verzekering is stormschade aan mijn rolluiken verzekerd? 

Bij Univé zijn je rolluiken verzekerd met de opstalverzekering. Met de opstalverzekering verzeker je de vaste onderdelen van je huis. Rolluiken zitten vaak vast aan je huis en zijn er niet zo gemakkelijk af te halen. Daarom hoort dit onder je opstalverzekering. Stormschade aan je rolluiken verzeker je met de opstalverzekering. 

Stormschade rolluiken verzekering

Wanneer is stormschade aan mijn rolluiken verzekerd? 

Met stormschade bedoelen we schade die is ontstaan door wind, regen of overstroming bij windkracht 7 of hoger. Als je stormschade meldt, checken we bij het KNMI of er toen een storm was. Stormschade aan je rolluiken is niet altijd verzekerd. Bijvoorbeeld als de schade ontstaat door achterstallig onderhoud of als je de schade had kunnen voorkomen. Zitten de lamellen van je rolluik bijvoorbeeld al los voordat het stormt? Dan krijg je geen vergoeding als ze tijdens de storm eruit waaien. 

Wat krijg ik vergoed als mijn rolluiken kapot zijn door storm? 

Stormschade aan je rolluiken wil je snel laten repareren. Bij Univé krijg je voor schade aan je rolluiken altijd de dagwaarde vergoed. In de afschrijvingslijst lees je hoe wij de dagwaarde berekenen. Is je schade veroorzaakt door storm? Dan geldt een verplicht eigen risico van € 250. Wij vergoeden alle kosten die je bovenop de € 250 maakt. Ook als je een vrijwillig eigen risico hebt.  

Ervoor zorgen dat je rolluiken niet kapotgaan door storm 

Schade aan je rolluiken is vervelend. Daarom is het verstandig om er alles aan te doen dat je rolluiken niet kapotgaan door een storm. Heb je gehoord dat er een storm op komst is? Check dan of al je rolluiken nog goed vastzitten. Rol ze helemaal op. Zo weet je zeker dat de wind er niet onder kan komen. 

Stormschade aan je rolluiken melden  

Heeft een storm je rolluiken kapot gemaakt? Schrijf dan op wanneer dit is gebeurd. Als we zeker weten dat het is ontstaan door storm, dan kunnen we het vergoeden. Zorg daarom dat je het volgende doet. 

  • Maak foto’s van de stormschade van je rolluiken  
  • Schrijf de gegevens van je rolluiken op. Bijvoorbeeld hoe groot het rolluik is. 
  • Meld je schade via Mijn Univé of de Univé App. Of neem contact op met de klantenservice om de schade door te geven. 

Andere stormschade verzekeren 

Het is verstandig om je huis en spullen te verzekeren voor stormschade. Met de Univé Inboedelverzekering is bijvoorbeeld stormschade aan je tuin en stormschade aan je trampoline ook verzekerd. Sluit je daarnaast een opstalverzekering af? Dan ben je ook verzekerd voor stormschade aan je schutting, je dak en je tuinhuis. Daarnaast ben je bij de opstal- en/of inboedelverzekering verzekerd voor schade door brand en inbraak. Wil je meer weten over welke verzekering het beste bij jou past? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Dan helpen we u zo snel mogelijk verder.

Bekijk de woonverzekering