Ga naar inhoud

Huurderving en je opstalverzekering

Verhuur je een huis, en raakt dit zo zwaar beschadigd dat het (tijdelijk) niet meer bewoonbaar is? Dan kun je het huis ook niet meer verhuren en loop je dus huurinkomsten mis. Dit wordt huurderving genoemd. De meeste verzekeraars, waaronder Univé, vergoeden huurderving als je een opstalverzekering voor het huis hebt.  

Is huurderving bij een appartement ook verzekerd? 

Als je een appartement verhuurt, heb je hier in de meeste gevallen niet zelf een opstalverzekering voor afgesloten. Bij de meeste appartementencomplexen heeft de VvE namelijk een opstalverzekering voor het hele pand. Geen zorgen: ook dan krijg je huurderving vergoed als verhuurder. 

Verhuur je een appartement in een gebouw dat niet door een VvE verzekerd is? Dan krijg je de huurderving vergoed als je voor het appartement afzonderlijk een opstalverzekering hebt afgesloten. 

Voor hoe lang krijg ik huurderving vergoed? 

Hoe lang je huurderving vergoed krijgt, hangt ervan af of je de verhuurde woning laat herstellen of herbouwen. Doe je dit wel? Dan krijg je een vergoeding voor de periode waarin je het huis laat herstellen of herbouwen. Hier zit wel een maximum van 104 weken aan.  

Voor de herstel- of herbouwkosten van je beschadigde huis krijg je ook een vergoeding als je een opstalverzekering hebt. Als je de beschadigde woning niet laat herstellen of herbouwen, krijg je maximaal voor 16 weken een vergoeding voor de huurderving. 

Een opstalverzekering afsluiten bij Univé 

Verhuur jij een huis, en wil je er zeker van zijn dat je huurderving vergoed krijgt als schade de woning onbewoonbaar maakt? Sluit dan een opstalverzekering af bij Univé. Dan krijg je de kale huur vergoed voor de periode (van maximaal 104 weken) waarin de woning hersteld wordt. Of voor maximaal 16 weken als je de beschadigde woning niet laat herstellen. Je kunt huurderving ook vergoed krijgen als je een appartement verhuurt. 

Een opstalverzekering van Univé heb je al in een paar minuten afgesloten via onze website. Daarbij zie je meteen welke premie er bij de verzekering hoort. 

Bereken je premie