Ga naar inhoud

Tv gestolen en je verzekering

Stel: er is bij je ingebroken en je tv is gestolen. Dan wil je natuurlijk graag dat jouw gestolen tv vergoed wordt. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het belangrijk dat je vooraf een inboedelverzekering hebt afgesloten. Hoe je dat allemaal regelt en wat er allemaal bij komt kijken leggen we hier graag aan je uit. 

Je tv verzekeren bij Univé 

Met een inboedelverzekering wordt de schade door diefstal van spullen in je huis vergoed. Onder je inboedel vallen namelijk alle losse spullen in je huis. Je moet dan denken aan zaken als kleding, meubels en boeken. Maar ook elektronica zoals een tv vallen onder de dekking van je inboedelverzekering. Het behoort namelijk tot de diefstalgevoelige inboedel van je woning die maximaal verzekerd zijn. 

Schade aan je tv is ook verzekerd 

Ook als je televisie beschadigd raakt, valt dat onder de dekking van je inboedelverzekering. De inboedel in je woning is verzekerd voor materiële schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Dit noemen we een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. 

Schade aan apparatuur in je huis, bijvoorbeeld je tv, is dus standaard gedekt door je inboedelverzekering. Bij een inboedelverzekering van Univé heb je ook geen eigen risico. Je komt dus niet voor extra kosten te staan als er schade is opgetreden aan je tv of andere spullen in huis.   

Gestolen tv zonder inbraaksporen 

Het kan zijn dat je tv gestolen wordt zonder dat er sprake is van inbraaksporen. We hebben het dan over insluiping. Ook hiervoor ben je verzekerd met een inboedelverzekering van Univé. Je moet wel aangifte doen bij de politie om een vergoeding te kunnen ontvangen vanuit je inboedelverzekering.  

Premie berekenen inboedelverzekering 

Ben je benieuwd hoeveel premie je moet betalen bij het afsluiten van een Univé inboedelverzekering? Vul dan de online rekentool in en ontdek de bijbehorende premie. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Bereken je premie