Ga naar inhoud

Elektrische step gestolen verzekering

De elektrische step wordt steeds populairder in ons land. Meer en meer mensen gebruiken hem regelmatig om van A naar B te komen. Maar ook bij dieven zijn deze elektrische vervoermiddelen in trek. Je ziet dus ook steeds vaker dat een elektrische step wordt gestolen. Is je step op zo’n moment dan verzekerd? We leggen het hier graag aan je uit. 

Een verzekering is verplicht 

In Nederland heb je een verzekering nodig om met een elektrische step op de openbare weg te mogen rijden. Het gaat dan om de zogeheten WAM: Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. Je bent dan kentekenplichtig want een e-step is een Licht Elektrisch Voertuig (LEV) en valt bij de RDW onder de term ‘bijzondere bromfiets.’ 

In Nederland mag een LEV alleen op de openbare weg rijden als de minister van Infrastructuur en Waterstaat het voertuig heeft aangewezen als bijzondere bromfiets. Maar voor de meeste e-steps is dat helaas (nog) niet het geval. Kortom: voor de meeste steps krijg je dus géén kentekenplaat en daardoor ook geen WAM. 

Elektrische step verzekering 

Het kan best zijn dat je wel gewoon een elektrische step thuis hebt staan, ook al rijd je er niet mee op de openbare weg. Wat gebeurt er dan als je elektrische step gestolen wordt? Als de step in huis of in je schuur staat, dan is die verzekerd via je inboedelverzekering. 

Is je elektrische step gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie. Meld vervolgens de gestolen e-step bij je verzekeraar. Hoe? 

  • Je kan het online regelen via Mijn Univé

  • Je maakt gebruik van de Univé App. Heb je die nog niet, dan kun je die hier downloaden

  • Je belt met het spoednummer van de Univé Alarmcentrale: 0592 348 112 dat 24/7 bereikbaar is.  

  • Je kiest voor persoonlijk contact met een Univé medewerker. Ga dan naar een van onze winkels

Inboedelverzekering afsluiten 

Wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent op het moment dat je elektrische step gestolen wordt? Sluit dan online een inboedelverzekering bij Univé af om dit vervoermiddel goed te beschermen. Je kunt hieronder ook direct de bijbehorende premie berekenen. 

Premie berekenen inboedelverzekering