Ga naar inhoud

Lekkage in de badkamer en uw verzekering

Een lekkende kraan of waterleiding, een gebroken afvoerpijp, kitranden die niet goed afsluiten: allemaal dingen die kunnen leiden tot lekkage in de badkamer. Deze lekkage kan leiden tot flinke waterschade. Vaak treedt na een lekkage ook nog gevolgschade op. Schade aan uw huis en inboedel is al vervelend genoeg: u wilt natuurlijk niet dat daar ook nog financiële schade bovenop komt. Daarom vraagt u zich misschien af of lekkage in de badkamer door uw verzekering gedekt is. Bij Univé dekt de inboedelverzekering schade aan uw inboedel door lekkage in de badkamer, onder bepaalde voorwaarden. Lees verder voor meer informatie. 

Lekkage badkamer verzekering: waterschade aan uw inboedel 

Lekkage in de badkamer veroorzaakt niet alleen schade aan uw badkamer zelf, maar mogelijk ook aan andere ruimtes waarin het water doorlekt en de spullen die hier staan. In de badkamer liggen vaak meer (waardevolle) spullen dan u denkt, zoals bijvoorbeeld een elektrisch scheerapparaat. Als het water doorlekt naar de benedenverdieping van uw huis, kan hierbij ook schade ontstaan aan bijvoorbeeld uw meubels of tv. Deze schade wordt gelukkig gedekt door uw inboedelverzekering. De enige uitzondering hierop is als de waterschade veroorzaakt wordt door slecht onderhoud, slijtage, eigen schuld of opzet. 

Waterschade aan uw huis

Wordt gevolgschade van een lekkage in uw badkamer, zoals schimmel op de muur of gebarsten badkamertegels, ook gedekt door deze verzekering? Nee: waterschade aan muren, vloeren of plafonds valt onder schade aan de opstal van uw huis, niet uw inboedel. Deze schade wordt wel gedekt door een opstalverzekering

Wat moet ik doen bij lekkage in de badkamer? 

Als er sprake is van lekkage in uw badkamer, is het belangrijk om de schade zoveel mogelijk in te perken, zo snel als u dit kan. Dit kunt u op de volgende manieren doen: 

  • Vang lekken waar mogelijk op met een emmer of teil. Heeft u een lekkende gootsteen in de badkamer, of lekt er water vanuit de badkamer door een plafond beneden? Vang het lekkende water dan op door hier een emmer of teil onder te zetten. Zo kan het lekkende water geen gevolgschade veroorzaken aan uw vloeren. 

  • Ventileer uw huis zo goed mogelijk. Lekkage in huis kan de luchtvochtigheid verhogen, waardoor schimmel op muren en plafonds kan ontstaan. Ga dit tegen door ramen zoveel mogelijk open te houden. Heeft u airconditioning in huis? Zet deze dan ook aan.  

  • Repareer of vervang kapotte kitranden. Heeft u lekkage in de badkamer door kapotte kitranden? Repareer of vervang deze dan zo snel mogelijk. Het is sowieso verstandig om de kitranden in uw badkamer regelmatig te controleren. 

  • Laat lekkende leidingen of afvoerbuizen zo snel mogelijk repareren. Hoe langer lekkage in uw badkamer doorgaat, hoe groter de schade wordt. Zodra u de bron van het lek heeft gevonden is het daarom zaak om dit zo snel mogelijk te laten repareren. 

Lekkage badkamer melden 

Heeft er lekkage in uw badkamer opgetreden? Meld dit dan zo snel mogelijk. U heeft bij Univé verschillende opties om waterschade door lekkage in de badkamer te melden.

  • Bel ons spoednummer (24/7 bereikbaar)

Heeft u hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. Deze kunt u niet online melden. 

  • Meld uw schade online 

Uw schade kunt u 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan

  • Schade melden via de Univé App

Heeft u de Univé App? Meld uw schade dan direct via de app. Als u de app nog niet heeft, kunt u die hier downloaden.

  • Persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt. 

Heeft u vragen over lekkage van de badkamer en uw verzekering hiervoor? 

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan u te woord en helpen u graag verder.