Lekkage
- Waterschade keuken verzekering
- Lekkage waterleiding verzekering
- Lekkage door verstopping verzekering
- Lekkage opsporen
- Lekkage dak verzekering
- Gevolgschade lekkage verzekering
- Lekkage muur verzekering
- Lekkage vloerverwarming verzekering
- Lekkage vaatwasser verzekering
- Lekkage meterkast verzekering
- Lekkage balkon verzekering
- Lekkage door storm verzekering
Waterschade keuken en je verzekering: zo zit het
Waterschade in de keuken kan onverwacht voor veel schade en kosten zorgen. Een lekkende vaatwasser, een gesprongen waterleiding of een verstopte afvoer kunnen voor waterschade zorgen. Bijvoorbeeld vochtplekken, schimmel of een beschadigde keuken. Deze schade is vaak verzekerd. We leggen je uit hoe het precies zit met je verzekering.
Wel en niet verzekerd bij waterschade in de keuken
Je keuken verzeker je met een opstalverzekering. Deze verzekering dekt namelijk schade aan alles wat vastzit aan je huis. Zoals de muren, het dak en leidingen. Je keukenkasten en ingebouwde apparatuur vallen hier dus ook onder. De opstalverzekering dekt schade door brand, storm, inbraak en water. Waterschade is alleen verzekerd als dit plotseling gebeurt en je het niet had kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door een kapotte waterleiding, een verstopte afvoer of kapotte vaatwasser. Ook waterschade die ontstaat door een ongelukje is gedekt. Bijvoorbeeld als je per ongeluk een volle waterkoker omstoot.
Heb je waterschade aan de losse spullen in je keuken? Die verzeker je met een inboedelverzekering. Losse elektrische apparaten vallen hieronder. Bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of broodrooster. Ook hier geldt dat je verzekering de waterschade dekt als het onverwacht gebeurt en je het niet kon voorkomen.
Veelvoorkomende oorzaken van waterschade in je keuken
Waterschade in de keuken komt vaak door problemen die je kunt voorkomen met goed onderhoud. Denk aan lekkage bij de waterleidingen of lekkage door een verstopte afvoer. We zetten de meest voorkomende oorzaken op een rij.
- Kapotte leidingen: Oude of bevroren leidingen kunnen scheuren en lekken veroorzaken.
- Kapotte apparatuur: Vaatwassers en koelkasten met wateraansluiting lekken soms door kapotte slangen of afdichtingen.
- Verstopte afvoer: Vuil en vet blokkeren vaak de afvoer en leiden tot overstromingen.
- Overlopende gootsteen: Een lopende kraan kan de gootsteen doen overlopen, vooral bij een verstopte gootsteen.
- Versleten kitranden: Slechte afdichtingen rond de gootsteen of voegen kunnen water doorlaten.
In de voorwaarden lees je wat wel en niet verzekerd is.
Waterschade in je keuken repareren
Als je waterschade in je keuken ontdekt, dan wil je eerst de oorzaak achterhalen. Zo kun je ergere schade voorkomen. Als je de oorzaak gevonden hebt, dan wil je dit zo snel mogelijk laten repareren. Ook waterschade aan de vloer of keukenkasten moet je (laten) repareren. Met je Univé Opstalverzekering kun je zelf een herstelbedrijf regelen. Je kunt de offerte en rekening naar ons doorsturen zodat wij jou de kosten kunnen betalen. Wil je het liever niet zelf regelen? Dan regelen wij een professioneel herstelbedrijf voor je. En we zorgen ook dat het bedrijf betaald wordt.
Meld waterschade in je keuken bij je verzekering
Bij Univé kun je op verschillende manieren de waterschade in je keuken melden.
- Meld de schade 24/7 via Mijn Univé. Nog geen account? Maak dan hier je account aan.
- Meld de schade via de Univé App.
- Meld je schade bij een medewerker bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.
Opstalverzekering afsluiten
Wil jij je goed verzekeren tegen schade door waterschade in je keuken? Sluit dan een opstalverzekering af. Je verzekert hiermee ook schade door brand, inbraak, overstroming en neerslag. Met onze online rekentool kun je direct je premie berekenen zonder dat je ergens aan vastzit.