Ga naar inhoud

26 februari 2021Wonen

Vlam in de pan blussen, hoe dan?

In onze videoserie 'Hoe dan?' leer je allerlei alledaagse handigheidjes. Uitgelegd door experts, zodat je altijd zeker weet dat je het goed doet. Dit keer: vlam in de pan blussen, hoe dan? Onze expert Hilde Slagers van brandveilig leven legt uit hoe je een vlam in de pan blust en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Een van de grootste veroorzakers van woningbrand is vlam in de pan. Wanneer het olie of vet in de pan te heet wordt krijg je een vlam in de pan.

Wat moet je doen bij een vlam in de pan?

  1. Plaats de deksel rustig op de pan. Let op! Plaats de deksel niet recht op de pan, dan kunnen de vlammen om de pan heen komen zodat je je hand kunt verbranden maar leg de deksel schuin op de pan zodat je het als schild kunt gebruiken tegen de vlammen.
  2. Draai het fornuis of de kookplaat uit, de warmtebron onder de pan haal je hiermee weg.
  3. Zet de afzuigkap uit
  4. Laat de pan afgedekt tot deze is afgekoeld

Tip!

  • Blus nooit met water! Daarmee veroorzaak je een explosie van vetdruppels waardoor je een echte keukenbrand krijgt.
  • Loop nooit weg bij de pan, als er iemand aan de deur belt, draai dan het fornuis uit.

Wonen zonder zorgen met de Univé woonverzekering 

Met onze woonverzekering ben je in één keer goed verzekerd voor je woning en/of inboedel. En heb je schade, dan staan we direct voor je klaar.

Deel dit bericht