Ga naar inhoud

10 september 2018Wonen

Vijf belangrijke vragen als je een woonverzekering zoekt

Man en vrouw kijken naar zakelijk document, kind speelt naast hen op de grond.

Elk mens is anders, elke situatie is anders en elke woning is anders. Dus als het op woonverzekeringen aankomt, heeft niet iedereen hetzelfde nodig. Maar hoe kom je erachter welke woonverzekering bij jouw situatie past? Wij hebben een paar belangrijke vragen voor je op een rijtje gezet, en staan in onze winkel en aan de telefoon klaar voor een adviesgesprek.

Heb je veel waardevolle spullen in huis?

Als je veel spullen hebt, heb je veel te verzekeren. Dat klinkt misschien als een open deur, maar je komt er vaak pas achter hoeveel je hebt als het weg is. Maak daarom eens een goede inventarisatie van de spullen die in je huis hebt. Zeker kleine, waardevaste voorwerpen zijn kwetsbaar en populair bij inbrekers. Heb je dus een hoop dure sieraden, dan is het wel zo fijn als je je goed verzekert. Een alternatief kan zijn om een kluisje te huren bij de bank, maar spontaan die mooie ketting omdoen is dan toch iets lastiger.

Tip:
Wil jij je waardevolle spullen extra goed verzekeren? Kijk dan eens naar de kostbaarhedenverzekering. Onze adviseurs kunnen je er ook alles over vertellen, aan de telefoon of in de winkel tijdens een gratis adviesgesprek.


Neem je vaak waardevolle spullen mee naar buiten?

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar je kunt je met een inboedelverzekering ook verzekeren tegen schade aan je spullen die je buiten de deur oploopt. Dat doe je met de aavullende Buitenshuis dekking. Neem je vaak apparaten zoals een laptop of tablet mee? Dan is de aanvullende dekking Mobiele Elektronica interessant. Hiermee zijn jouw apparaten binnen en buiten het huis verzekerd voor ongelukjes, tot € 15.000 per gebeurtenis.

Heb je kinderen in huis?

Laten we eerlijk zijn: sommige kinderen zijn altijd rustig en braaf, maar de meeste vliegen alle kanten op en raken daarbij nog weleens een vaas, een raam of iets anders kostbaars. Veel ouders kiezen daarom wijselijk voor een aanvullende dekking Mobiele Elektronica. Daarmee wordt niet alleen de schade aan je mobiele elektronica (zoals de tablets van de kinderen) waar je helemaal niets aan kunt doen vergoed, maar ook schade door huisongelukjes zoals vallen en stoten.

Kun je gebruikmaken van collectiviteitskorting?

Veel verzekeraars bieden zogenaamde collectiviteitskortingen aan. Zo krijg je korting op je woonverzekering als je bent aangesloten bij een specifieke organisatie. Wij werken bijvoorbeeld samen met verschillende thuiszorgorganisaties, vakbonden en de supermarkt Coop. Zoek dus voordat je een nieuwe verzekering afsluit even uit of je recht hebt op een fijne korting.

Wat moet er met je premie gebeuren als er weinig schade wordt gemaakt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat er in een jaar minder schade wordt gemaakt dan vooraf ingeschat. Wat er in zo’n geval met het overbleven geld gebeurt, verschilt per verzekeraar. Bij sommige partijen wordt dit gezien als winst en bij andere wordt aan de verzekerden gevraagd wat ermee moet gebeuren. Wij als Univé kiezen voor dat laatste.

Gratis advies?

Ben je er nog niet helemaal uit welke woonverzekering het beste bij je situatie past? Onze adviseurs helpen je met plezier. Vraag een gratis adviesgesprek aan, en onder het genot van een kop koffie beantwoorden we in een half uurtje alle vragen. Heb je al een woonverzekering en komen we erachter dat je prima op je plek zit, dan vertellen we je dat natuurlijk ook meteen.

Maak nu een afspraak

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je schade oploopt. Dan is het goed om je opstalverzekering en inboedelverzekering goed geregeld te hebben bij Univé.

Deel dit bericht