Ga naar inhoud

15 april 2024

Altijd op pad met de Univé zorgpas

Bij Univé proberen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we de digitale zorgpas geïntroduceerd. Heb je de pas nog niet op jouw telefoon staan? Graag leggen we nog even de voordelen uit.

We regelen tegenwoordig alles met onze mobiele telefoon. Geldzaken zijn zo voor elkaar, vakanties boeken we in een handomdraai. Een digitale zorgpas van Univé kon dan ook niet uitblijven. Zo heb je als trouwe klant altijd jouw zorgpas bij de hand. Vraagt een zorgverlener in Nederland om jouw zorgpas? Dan is het tonen van deze digitale zorgpas in de Univé app voldoende.

Jouw digitale zorgpas in de Univé App. Hoe werkt dat?
De digitale zorgpas staat al voor je klaar. Hoe ga je te werk? Heel eenvoudig. Allereerst ga je naar de app van Univé. Heb je de Univé app nog niet op jouw smartphone staan? Dan kun je de applicatie eenvoudig downloaden via de App Store of de Google Play Store. Staat de app op de telefoon, dan vind je daar ook de zorgpas. Open hiervoor de app van Univé, ga naar ‘Zorgverzekering’. Onder het kopje ‘Polis’ vind je onderaan de knop ‘Zorgpas bekijken’. Klikt hierop en je ziet jouw pas. Ben jij de hoofdverzekerde binnen jouw gezin? Dan vind je hier ook de zorgpassen van alle meeverzekerde gezinsleden.

Helpend handje personeel Univé winkel
Lukt het jouzelf niet om de app te installeren? Vraag dan een familielid of kennis om even met je mee te kijken en je hierbij te helpen. Wens je uitleg over de Univé-app of kun je bijvoorbeeld jouw zorgpas niet vinden in de app? Kom dan gerust even langs bij één van onze Univé-winkels!

Naar het buitenland? Neem dan de fysieke pas mee
In het buitenland heb je jouw Europese zorgpas nodig. De gegevens van de European Health Insurance Card (EHIC) vind je ook terug in de Univé app, maar soms accepteert de zorgverlener in het buitenland de digitale informatie niet. De EHIC in de Univé app is namelijk geen officieel document. Daarom adviseren wij je om altijd de fysieke zorgpas mee naar het buitenland te nemen. Op de achterkant van de zorgpas vind je de EHIC-informatie. Mocht je tijdens jouw buitenlandse reis vergeten zijn de zorgpas mee te nemen en heb je met spoed zorg nodig? Geen zorgen. Neem contact op met de Univé Alarmcentrale Zorg: +31 40 297 5750. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de buitenlandse zorgverlener. Zo voorkom je dat je de kosten mogelijk zelf voor moet schieten.

Aanvragen van een fysieke zorgpas
Wil je voor jouzelf of een eventuele medeverzekerde een fysieke zorgpas in jouw portemonnee hebben? Dan kun je die eenvoudig aanvragen via mijnunivezorg.nl. Binnen 5 werkdagen ontvang je de pas dan gratis thuis. Lukt het online aanvragen van de zorgpas niet? Dan kun je de pas ook bij één van de Univé-winkels aanvragen.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Onze adviseurs in de Univé-winkels helpen je graag verder.

Deel dit bericht