Ga naar inhoud

Stedentrips naar Griekenland

Griekenland zit vol mooie plekken die zich ideaal lenen als bestemming voor je volgende stedentrip. Naast bijvoorbeeld de bekende Griekse stad Patras zijn er nog veel meer geschikte bestemmingen voor een stedentrip. We zetten daarom de vier mooiste bestemmingen in Griekenland voor je volgende stedentrip op een rij. 

1. Chania 

Op Kreta, één van de grootste eilanden van Griekenland, vind je het kuststadje Chania. Dit is de tweede grootste stad van het eiland en er is meer dan genoeg te beleven. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door de zonnige straten met gezellige terrasjes en kleine souvenirwinkeltjes. Of ga lekker zwemmen bij één van de mooie strandjes in de buurt van de stad. Ook is het mogelijk om vanaf Chania een boottochtje te maken op boten met doorzichtige bodem, waardoor je al het mooie zeeleven kunt bewonderen.  

2. Epirus 

Wil jij je tijdens je stedentrip in Griekenland compleet laten onderdompelen in de Griekse cultuur? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de stad Epirus. Ook deze stad is bij veel toeristen nog niet bekend. Hierdoor kun je in alle rust genieten van de Griekse tradities die je hier door de hele stad nog tegenkomt. Verder heeft de stad veel prachtige natuur, waar je eindeloos kunt wandelen. 

3. Thessaloniki  

Na Athene, is Thessaloniki een van de andere grotere steden in Griekenland. De stad is een gezellige stad, en hierdoor ook een mooie bestemming voor je volgende stedentrip. Bij een bezoek aan de stad mag een bezoek aan De Witte Toren niet ontbreken. Het is bijna een soort herkenningspunt van de stad, en het dient nu zowel als een museum en als een monument. Verder zit de stad vol met mooie en historische plekjes. Je zult je tijdens je stedentrip in Thessaloniki dus zeker niet gaan vervelen. 

4. Athene 

De Griekse stad Athene ademt historie en geschiedenis. Wanneer de bestemming voor jouw volgende stedentrip Athene is, is er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan het Panathinaiko Olympisch stadion. Hier werden de allereerste Olympische Spelen ooit gehouden. En sla een bezoek aan de Akropolis van de stad zeker niet over. Akropolis betekent het hoogste punt van de stad in het Grieks. Op dit hoogste punt van Athene staat de tempel het Parthenon.