Ga naar inhoud

Collectieve rechtsbijstandverzekering van Univé

Altijd verzekerd zijn van deskundige juridische hulp, mét premiekorting? Het is mogelijk met de collectieve rechtsbijstandverzekering van Univé. Hiermee verzeker je je eenvoudig van juridische hulp wanneer dit nodig is. Bovendien profiteer je hierbij van een aantrekkelijke collectiviteitskorting. Hierop kun je aanspraak maken als je lid bent van een organisatie die afspraken heeft met Univé. Ben jij benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden? Wij zetten ze op een rij. 

De belangrijkste voordelen van de collectieve rechtsbijstandverzekering 

  • Collectieve korting op de rechtsbijstandverzekering. 

  • Meer dan 200 juristen staan klaar om jou te helpen. 

  • Jouw rechtsbijstandpremie bereken je - inclusief collectiviteitskorting - gemakkelijk online. 

  • Keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. 

Bovendien kun je voor advies of vragen over jouw collectieve rechtsbijstandverzekering altijd terecht bij één van de ruim 100 Univé-winkels. Wil je weten op welk kortingspercentage jij recht hebt? Voer dan bij de premieberekening onderaan deze pagina de naam in van het collectief waarbij je bent aangesloten.  

Een rechtsbijstandverzekering bij Univé 

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op deskundige juridische hulp als dit nodig is. Bijvoorbeeld omdat je in een geschil bent beland met jouw werkgever, of omdat je na een aanrijding in een juridisch conflict terechtkomt. Zo'n conflict kan hoge kosten met zich meebrengen: met een rechtsbijstandverzekering ben je hiertegen verzekerd. Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand altijd beroep doen op rechtshulp. 

Collectiviteitskorting bij jouw rechtsbijstandverzekering 

Ben jij lid van een organisatie die afspraken heeft met Univé over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Dan kun je aanspraak maken op collectiviteitskorting voor jouw rechtsbijstandverzekering. Dit is een premiekorting voor klanten die gebruik maken van een collectief.   

Pakketkorting voor jouw rechtsbijstandverzekering 

Staat jouw organisatie er niet tussen in de lijst? Dan kun je wel een rechtsbijstandverzekering met korting krijgen door middel van pakketkorting. Pakketkorting ontvang je als je bij Univé twee of meer verzekeringen tegelijk afsluit. Hiermee kun je tot 10% korting krijgen op jouw premie. Wil je meer informatie over pakketkorting, en ben je benieuwd hoeveel korting je kunt krijgen met de verzekeringen die jij wilt afsluiten? 

Details over pakketkortingOfferte aanvragen

Jouw rechtsbijstand collectief verzekeren 

De collectieve rechtsbijstandverzekering kent twee basisdekkingen: Verkeer & voertuigen en Consument & wonen. Je kunt deze dekkingen ook combineren om verzekerd te zijn van juridische bijstand in alle situaties.

  • Verkeer & voertuigen 

Met de basisdekking verkeer & voertuigen ben je verzekerd van rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer. Of je je daar nu fietsend, lopend, rijdend of varend in begeeft. Op deze verzekering kun je ook een beroep doen bij conflicten over de koop, verkoop, lease en reparatie van jouw voertuig.

  • Consument & wonen

Als je de basisdekking Consument & wonen afsluit ben je verzekerd van rechtshulp bij aankopen, jouw woning en (letsel)schade. Op deze verzekering kun je ook een beroep doen als je bijvoorbeeld jouw koop- of huurcontract preventief wilt laten screenen.  

  • Basisdekking compleet

Deze dekking is een voordelige combinatie van de beide basisdekkingen Verkeer & voertuigen en Consument & wonen. 

Aanvullende rechtsbijstandverzekeringen 

Wil jij extra uitgebreid verzekerd zijn? Bij Univé heb je de mogelijkheid om de basisdekkingen uit te breiden met drie aanvullende dekkingen. En je wordt altijd geholpen door een jurist die jouw taal spreekt. Ook als er geen sprake is van een conflict.

  • Werk en inkomen

Voor hulp bij conflicten met jouw werkgever, over een uitkering of sociale voorziening of over jouw pensioen.

  • Belasting & vermogen

Voor hulp bij conflicten over belastingzaken en vermogensbeheer en bij echtscheiding. 

De basisdekking Consument & wonen kun je in overleg met jouw Univé-adviseur aanvullen met de dekking Extra onroerende zaken.  

Organisaties die collectieve afspraken met Univé hebben over de rechtsbijstandverzekering 

Ben je geïnteresseerd in de collectieve rechtsbijstandverzekering? Bekijk onze pagina rechtsbijstandverzekering voor meer informatie. Bij het berekenen van de premie van deze verzekering kun je de naam van jouw collectief invoeren. Zo zie je meteen of deze is aangesloten. 

Wil je meer informatie? Of is jouw vereniging of werkgever niet aangesloten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een persoonlijk gesprek. 

Bereken jouw premie