Ga naar inhoud

Samen in Steenwijk

Zekerheid mét oog voor elkaar.

23 maart 2023Samen leven

Speciale brandweeroefening in Frederiksoord: “Bijzondere objecten vragen om andere keuzes”

Een illegaal feestje is volledig uit de hand gelopen. In het oude gebouw is brand ontstaan. Zowel de beneden- als de bovenverdieping staat vol rook. De meeste feestgangers staan inmiddels veilig buiten, maar zeker vijf mensen zijn achtergebleven. Het is een ingewikkeld scenario waar de brandweer zich tijdens een bijzondere oefening in Frederiksoord over buigt.

3 juni 2021

De buitenboel weer op orde

In het kader van de vrijwilligersactie NL Doet hebben Edwin, Githa en Liesbeth op vrijdagmorgen 28 mei 2021 geklust bij het Thomashuis in Steenwijk. Bert en Annelies Boshoven wonen daar samen met  9 mensen met een verstandelijke beperking. Hun doel is om de bewoners een gelukkig leven te geven, een gezellig en veilig thuis en een warm plekje in hun hart.

16 november 2020

Wat ben je nodig om de zorg voor je naaste vol te houden?

Univé medewerker Githa gaat op pad om mantelzorgtasjes te bezorgen.

Ieder jaar ontstaat er discussie over de waarde van de waardering die mantelzorgers aangeboden krijgen vanuit de gemeente rond 10 november, de ‘Dag van de Mantelzorg’. En steeds blijkt weer hoe groot de verschillen zijn in het land, terwijl toch echt alle gemeenten volgens mij dezelfde opdracht hebben. De waardering loopt uiteen van vrijwel niks, tot €100,- of misschien zelfs €200,- voor alle mantelzorgers. Of een lunch, workshop, appeltaart, bos bloemen, waardebon… De keuze is reuze, maar waar gaat het nu echt om?

16 november 2020

De bakermat van onze verzorgingsstaat

Het is 1818. Napoleon heeft ons land als ‘Koninkrijk der Armen’ achtergelaten. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën.

10 november 2020

Laat jij ook je lichtje schijnen?

De donkere dagen zijn weer aangebroken. We gaan aftellen naar kerstmis. Een kerstmis die er dit jaar waarschijnlijk anders gaat uitzien dan andere jaren. Corona heeft een grote invloed op ons allemaal. We zitten meer thuis, werken thuis en hebben minder sociale contacten.

5 september 2019

Kees Kist dag

Tijdens het 2e Vestingfeest in Steenwijk was woensdag 17 juli 2019 omgedoopt tot de ‘’Kees Kist’’ dag.  De steenwijker Kees Kist welke in de jaren ‘70 en ‘80  maakte in de jaren ‘70 en ‘80 furore op de voetbalvelden binnen en buiten Nederland.

29 augustus 2019

Genieten van de Steenwiekertoornrun

De tourrit voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking trok dit jaar 62 bijzondere voertuigen met plaatsen voor 71 passagiers.

26 maart 2019

Een mix van muziek uit de regio

Op 8 mei 2019 vond in Theater de Meenthe in Steenwijk weer een Univé Relatieconcert plaats. Unive medewerkers heetten de bezoekers van harte welkom bij de ingang. De rode loper lag zelfs al uit!

25 maart 2019

200 jaar Maatschappij van Weldadigheid

Frederiksoord: een dorp met nog geen 250 inwoners in Zuidwest Drenthe. Maar ook een dorp met een unieke historie, een fantastische omgeving en een heel rijk sociaal-cultureel leven.

Contact met Univé Steenwijk

Neem contact op

Bericht aanleveren

Geef uw reactie

Afspraak met een adviseur

Maak een afspraak