Ga naar inhoud

Samen in Steenwijk

Lees hier het laatste nieuws uit uw regio.

13 oktober 2022Wonen

Laat je bijzondere spullen taxeren tijdens onze Taxatiedagen

Ieder voorwerp heeft zijn verhaal. Toch hebben we meestal niet door wat voor bijzonderheden we in huis hebben. Daarom organiseert Univé Noord-Nederland verschillende gratis Taxatiedagen. Heb jij gouden of zilveren voorwerpen en sieraden of andere bijzondere spullen in huis? Geef je dan op voor de Taxatiedag in Uithuizen.

28 juli 2022Wonen

Zo hoor je nog eens wat

Op een stralende zaterdagmorgen 18 juni 2022 hebben we in samenwerking met Brandweer Vledder rookmelders opgehangen bij onze leden thuis. Dat leverde mooie gesprekken op...

15 juli 2022Cultuur

Extra aandacht voor jongeren bij het Corso in Frederiksoord

Het duurde door het coronavirus wat langer dan verwacht, maar dit jaar viert Corso Frederiksoord dan eindelijk maar toch het 60-jarig jubileum. 

5 juli 2022Gezondheid

Geniet jij ook zo van de zon? Vergeet je vooral niet in te smeren

Om je te helpen herinneren hebben we vorig jaar bij verschillende zwembaden en horecagelegenheden in Noord-Nederland zonnebranddispensers geplaatst, waarmee bezoekers zich gratis kunnen insmeren.

3 juni 2021

De buitenboel weer op orde

In het kader van de vrijwilligersactie NL Doet hebben Edwin, Githa en Liesbeth op vrijdagmorgen 28 mei 2021 geklust bij het Thomashuis in Steenwijk. Bert en Annelies Boshoven wonen daar samen met  9 mensen met een verstandelijke beperking. Hun doel is om de bewoners een gelukkig leven te geven, een gezellig en veilig thuis en een warm plekje in hun hart.

26 november 2020

Wat kun jezelf en met anderen doen om een inbraak te voorkomen?

Plezierig en veilig wonen. Het is ons allemaal heel wat waard. Een fijn huis en een veilige buurt zijn daarvoor erg belangrijk. Helaas wordt dit veilige gevoel wel eens verstoord, bijvoorbeeld door een inbraak. Wat kun je – samen met je buren – doen om een inbraak te voorkomen? Coördinerend wijkagent Hilda van der Walle geeft een aantal tips.

26 november 2020

Kijken naar wat wél kan

Corso Frederiksoord had in 2020 het 60-jarig jubileum graag uitgebreid gevierd. Dat was niet mogelijk, maar een gedenkwaardige editie werd het wel. In plaats van praalwagens werden er 84 prachtige mozaïeken gemaakt, die zo’n 1100 mensen bekeken tijdens een fietspuzzeltocht. Zij zagen ook vijf speciale Univé-mozaïeken, ontworpen en gemaakt door Univé-medewerker Githa Trompetter uit Vledder.

16 november 2020

Wat ben je nodig om de zorg voor je naaste vol te houden?

Univé medewerker Githa gaat op pad om mantelzorgtasjes te bezorgen.

Ieder jaar ontstaat er discussie over de waarde van de waardering die mantelzorgers aangeboden krijgen vanuit de gemeente rond 10 november, de ‘Dag van de Mantelzorg’. En steeds blijkt weer hoe groot de verschillen zijn in het land, terwijl toch echt alle gemeenten volgens mij dezelfde opdracht hebben. De waardering loopt uiteen van vrijwel niks, tot €100,- of misschien zelfs €200,- voor alle mantelzorgers. Of een lunch, workshop, appeltaart, bos bloemen, waardebon… De keuze is reuze, maar waar gaat het nu echt om?

16 november 2020

De bakermat van onze verzorgingsstaat

Het is 1818. Napoleon heeft ons land als ‘Koninkrijk der Armen’ achtergelaten. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën.