Ga naar inhoud

Samen in Steenwijk

Zekerheid mét oog voor elkaar.

1 juni 2023Ledenorganisatie

Na 43 Univé-jaren gaat bestuurder Jan Mossel met pensioen

Een leven lang werken bij een verzekeraar? Het was wel het laatste wat Jan Mossel had verwacht. Na ruim 43 jaar neemt de Bestuurder Financiën & Bedrijfsvoering en HR van Univé Noord-Nederland afscheid. In een interview blikt hij terug en vertelt hij over zijn bijzondere plannen voor na zijn pensionering. “Het was een voorrecht om dit allemaal te mogen doen.”

27 mei 2023Met elkaar

Mantelzorger? Win kaarten voor het Hello Festival

Van Madness en Nena tot Suzan & Freek en Kris Kross Amsterdam: het programma van Hello Festival – zaterdag 10 juni in Emmen - biedt voor elk wat wils. Speciaal voor mantelzorgers hebben wij 5 x 2 kaarten beschikbaar. Ken jij een mantelzorger die een leuk dagje uit verdient? Of zorg jij zelf voor een dierbare? We horen het graag!

26 mei 2023Met elkaar

“Vledder is een ontzettend actief dorp”

“In Vledder wonen heel veel actieve mensen. Echte werkbijen. Ze pakken alles op wat nodig is, terwijl het plezier ervanaf spat. Dan krijg je mensen mee.” Aan het woord is Loek Tuut (77), ook zo’n werkbij. Al vindt hij dat zelf wel meevallen. Het is de kracht van het dorp Vledder: mensen weten elkaar te vinden. En dat levert mooie initiatieven op.

25 mei 2023Supporter van sport

“Voetbal is zoveel meer dan twee teams op een veld”

Voetbalclub Old Forward uit Wilhelminaoord bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar! En dat betekent eind mei een weekend lang feest. Dat de vereniging al zolang bestaat, ligt volgens voorzitter Johan Bergsma mede aan de rol die het speelt in het dorp: “Voetbal is zoveel meer dan twee teams op een veld.”

18 mei 2023Wonen

Volgende stap voor off-grid wonen: thermische opslag

Met de oplevering van twee off-grid-woningen in 2020 en 2021, ging een deel van de droom van Hilco Broekman (Bouwbedrijf Broekman) en Arend Sjabbens (Installatiebedrijf Dick Sjabbens) in vervulling. Nu is het tijd voor de volgende stap.

28 maart 2023

Univé-winkel in Steenwijk gaat verbouwen!

Vanwege een verbouwing is onze winkel in Steenwijk vanaf maandag 3 april tijdelijk gesloten. We verwachten dat de verbouwing ongeveer twee maanden duurt. In die periode kun je terecht in onze tijdelijke Univé-winkel aan de Scholestraat 23, tegenover de Coop.

23 maart 2023

Speciale brandweeroefening in Frederiksoord: “Bijzondere objecten vragen om andere keuzes”

Een illegaal feestje is volledig uit de hand gelopen. In het oude gebouw is brand ontstaan. Zowel de beneden- als de bovenverdieping staat vol rook. De meeste feestgangers staan inmiddels veilig buiten, maar zeker vijf mensen zijn achtergebleven. Het is een ingewikkeld scenario waar de brandweer zich tijdens een bijzondere oefening in Frederiksoord over buigt.

13 december 2022Wonen

De energieprijzen zijn torenhoog. Wat nu?

De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Ondanks het prijsplafond en de compensatieregelingen, blijven we voor een flinke uitdaging staan.

5 december 2022Wonen

Unieke samenwerking zorgt voor brandveiliger Frederiksoord

Hoe kunnen we samen het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid brandveiliger maken en zo een gebied van enorme cultuurhistorische waarde beschermen?