Ga naar inhoud

Samen in Meppel

Zekerheid mét oog voor elkaar.

16 december 2021

Koffie voor de kerst

Voor de voedselbank in Meppel hebben wij koffie geregeld. Alle mensen krijgen in een voedselpakket dat zij komen ophalen een pak.  Zo voor de kerst in het fijn dat er iets extra’s in het voedselpakket zit.

14 december 2021

Veel fietsers hadden verlichting op orde

We hebben donderdag 9 december 2021 een verlichtingscontrole gedaan op het fietspad van Ruinerwold naar Meppel. Dit deden we samen met wijkagent Sandra, Hans van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en jongerenwerker Jojanne.

13 december 2021

Hulpgever en hulpvrager samenbrengen

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en mensen die die hulp goed kunnen gebruiken. Dat doet de stichting op locaties door het hele land, waaronder in Meppel: “Het is een laagdrempelige manier van vrijwilligerswerk. Je helpt een ander op een moment dat jou uitkomt en zit nergens aan vast.”

25 november 2021

Leerlingen doorstaan glansrijk controle fietsverlichting

Leerlingen van groep 7 en 8 van Katholieke Daltonschool De Plataan stelden zich dinsdagochtend 23 november 2021 op in een rij voor de school met hun fietsen. De fietsverlichting van de scholieren werd gecontroleerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Meppel.

28 april 2021

Een dag om nooit te vergeten

Maar ook om nooit te herhalen. Met die woorden sloot Koning Willem-Alexander Koningsdag 2021 in Eindhoven af. Het gebakje bij de koffie zal voor de bewoners van woonzorgcentrum Dunnighe in De Wijk zeker voor herhaling vatbaar zijn.

8 december 2020

De Tovertafel maakt spelen voor iedereen mogelijk

De Trekschuit uit Meppel heeft sinds kort een verrijdbare Tovertafel. En die is net zo magisch als het klinkt. De Tovertafel is een projector die mensen met een beperking of dementie in beweging brengt. De projector toont namelijk op een tafel of een vloer interactieve spellen. Tot groot genoegen van de gebruikers!

9 juli 2020

Met elkaar de handen uit de mouwen steken

Pasta, chips, frisdrank, groenten in pot en bamipakketten. Het distributiecentrum van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe in Meppel staat er vol mee. Maar zonder vrijwilligers komen al die producten niet aan bij de gezinnen die het zo hard nodig hebben. Daarom helpen iedere maandagochtend twee medewerkers van Univé bij het verdelen van de ingebrachte goederen over de Voedselbanken in de regio. 

18 mei 2020

Je liefste sportwens vervullen

We zijn in een tijd beland die we 2 tot 3 maanden geleden niet voor mogelijk hielden. Stichting Pole Position vervult de liefste sportwens van mensen met een verstandelijke beperking. Er stonden aardig wat wensen klaar om vervuld te gaan worden; bezoekjes aan betaald voetbalclubs, een mountainbikewens, een bezoekje aan een grote internationale dartswedstrijd, racen op Zandvoort.

31 maart 2020

Elkaar helpen in moeilijke tijden

Het distributiecentrum  van de voedselbank Zuidwest Drenthe zorgt ervoor dat andere voedselbanken bevoorraad worden. Vanuit Meppel gaan er transporten naar o.a. Gieten, Hardenberg, Zwolle, Emmen, Westerveld.
Zij wordt normaliter vooral gedaan door vrijwilligers die nu tijdens de coronacrisis kwetsbaar zijn. Uit voorzorg blijven deze vrijwilligers thuis.

Contact met Univé Meppel

Neem contact op

Bericht aanleveren

Geef uw reactie

Afspraak met een adviseur

Maak een afspraak