Ga naar inhoud

MV Agusta motor verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een MV Agusta motor, bijvoorbeeld een MV Agusta Brutale Rosso of een MV Agusta F3 RR? Dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Het is namelijk wel zo fijn als u van uw motorritten kunt genieten zonder zorgen over schade. Bij Univé zit u goed voor uw motorverzekering. U heeft de keuze uit verschillende dekkingsopties, met de mogelijkheid om hierbij handige aanvullende verzekeringen af te sluiten. Wilt u weten welke motorverzekering het beste bij u past? Wij leggen u uit wat de opties zijn. 

Benieuwd hoe u uw MV Agusta naast een goede verzekering ook voorziet van een goede beveiliging? Lees het op onze pagina motorbeveiliging.

Verzekering MV Agusta 

Om uw MV Agusta te verzekeren heeft u bij Univé de keuze uit drie verschillende motorverzekeringen: WA, WA+ en All Risk. Het is in Nederland wettelijk verplicht om uw motor in tenminste WA te verzekeren, maar u kunt ook kiezen voor een uitgebreidere motorverzekering die ook schade aan uw eigen motor dekt. Al onze motorverzekeringen – en de dekking daarvan – vindt u hieronder. 

  • WA verzekering 

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw motor bent u slechts verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen. Schade aan uw motor wordt niet verzekerd met deze motorverzekering.  

  • WA+ verzekering 

Kiest u voor de WA+ motorverzekering beperkt casco? Hiermee bent u niet alleen verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook tegen sommige schades aan uw motor. Schade door brand of diefstal bijvoorbeeld. Schade aan uw motoraccessoires is standaard meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Daarnaast zijn sommige schades aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door diefstal of brand, gratis meeverzekerd tot € 1.000. 

  • All Risk verzekering

Met de All Risk motorverzekering heeft u de meest uitgebreide motorverzekering die wij bieden. Met deze motorverzekering zijn vrijwel alle schades aan uw eigen motor verzekerd, en schade aan uw motoraccessoires is gratis meeverzekerd tot € 500,-. Schade aan uw motorkleding, bijvoorbeeld door brand of diefstal, is daarbij meeverzekerd tot een bedrag van € 1.000,-. Bij deze motorverzekering kunt u kiezen voor een aanvullende nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie van 3 jaar. 

Uw MV Agusta aanvullend verzekeren 

Wilt u extra goed verzekerd de weg op met uw MV Agusta? Dan zit u goed met de aanvullende dekkingen voor uw motorverzekering van Univé. Hiermee kunt u zich namelijk verzekeren tegen allerlei vormen van schade die normaal niet onder uw motorverzekering vallen. Welke? U leest het hieronder. 

Rechtshulp Verkeer 

Met de aanvullende dekking Rechtshulp Verkeer bent u verzekerd van deskundige juridische hulp als u in een juridisch conflict belandt met uw motor. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met een garage, of na een aanrijding. U kunt deze dekking ook als zelfstandige verzekering afsluiten zodat die voor al uw gezinsleden tijdens het verkeer geldt. Zij zijn dan verzekerd als bestuurder of passagier van een motorvoertuig, maar ook als voetganger of fietser. 

Ongevallenverzekering 

Als u of uw passagier blijvend invalide raakt na een motorongeval, bent u met de ongevallenverzekering verzekerd tegen de daaropvolgende schade en kosten. In geval van blijvende invaliditeit krijgt u dan een bedrag van maximaal € 50.000,-. Overlijdt u of uw passagier door een ongeval met de motor? Dan wordt maximaal € 20.000,- uitgekeerd aan de nabestaanden. 

Pechhulp Binnenland 

Kiest u voor de aanvullende dekking Pechhulp Binnenland? Dan bent u altijd verzekerd van hulp bij motorpech in Nederland. Als het kan, repareren we uw motor ter plekke waar u pech heeft. Lukt dit niet? Dan vervoeren we uw motor binnen Nederland gratis naar een door u opgegeven adres. Kunt u door schade of motorpech niet doorrijden? Bel dan onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. 

Accessoires 

Als uw motor WA+ of All Risk verzekerd is, zijn uw accessoires gratis tot € 500,- meeverzekerd. Het kan echter zijn dat uw motoraccessoires, bijvoorbeeld aanpassingen zoals een andere uitlaat of een windscherm, meer waard zijn dan dat. Daarom is het mogelijk om deze aanvullend tot een hoger bedrag te verzekeren. 

Helm en motorkleding 

Ook uw helm en motorkleding – en die van uw passagier – zijn gratis meeverzekerd bij een WA+ of All Risk verzekering, tot een bedrag van € 1.000. Het is echter mogelijk dat uw helm en motorkleding meer waard zijn dan € 1.000. Zeker als u een vaste passagier heeft, is dit bedrag niet altijd toereikend. U kunt helmen en motorkleding van uzelf en uw passagier daarom aanvullend verzekeren tot een bedrag van € 2.500 of € 5.000. 

Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie 

Bezit u een nieuwe motor, en is deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende verzekering 3 jaar nieuwwaardegarantie. Daarbij krijgt u de eerste 3 jaar de complete nieuwwaarde van uw motor uitgekeerd bij total loss of diefstal. Na 3 jaar wordt deze vergoeding berekend op basis van een voordelig afschrijvingspercentage. Na 5 jaar keren wij pas de vervangingswaarde uit. 

Heeft u een tweedehands motor en heeft u deze All Risk verzekerd bij Univé? Dan kunt u hierbij 3 jaar aanschafwaardegarantie afsluiten. In het geval van total loss of diefstal krijgt u hiermee de eerste 3 jaar de volledige aanschafwaarde van uw motor uitbetaald. Na deze 3 jaar wordt de vergoeding berekend op basis van een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na 5 jaar keert Univé de vervangingswaarde uit. 

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog vragen wat betreft het verzekeren van uw MV Agusta? Of heeft u schade gereden en wilt u deze bij ons melden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.