Uw boot verzekeren

Wilt u uw boot verzekeren tegen diefstal, schade door slecht weer of een aanvaring in de haven? Of alleen voor schade die u toebrengt aan anderen? Aan u de keuze. Bij Univé bepaalt u namelijk zelf hoe u uw bootverzekering samenstelt.

Bereken uw premie

Waar bestaat de bootverzekering uit?

De standaard bootverzekering van Univé is een WA-verzekering. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw boot toebrengt aan anderen tot een bedrag van € 5.000.000,-. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen.

Aanvullende dekkingen bootverzekering

Wilt u naast de WA-verzekering ook verzekerd zijn voor schade aan uw eigen boot? Of vindt u het een prettig idee dat u bij pech op hulp kunt rekenen? Voor deze en andere situaties zijn er verschillende aanvullende dekkingen:

 • Diefstal
  Uw boot is inclusief motor en nautische apparatuur verzekerd bij diefstal, inbraak en pogingen daartoe. Voor een eventueel meeverzekerde volgboot of trailer geldt dezelfde dekking.
 • Beschadiging
  Uw boot is verzekerd voor alle schade die van buiten komt, zoals een aanvaring, brand of storm. Voor een eventueel meeverzekerde volgboot of trailer geldt dezelfde dekking.
 • Pechhulp
  Bij pech komt er een monteur naar u toe om u ter plekke maximaal één uur te helpen. Kan de boot binnen deze tijd gerepareerd worden, dan kunt u weer verder varen. Deze dekking geldt op alle Nederlandse binnenwateren. Dit is inclusief de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer, maar uitgezonderd de Waddenzee.
 • Ongevallendekking
  U bent samen met uw passagiers verzekerd van een uitkering als er na een ongeval sprake is van invaliditeit of overlijden. De verzekerde bedragen per persoon zijn maximaal € 75.000,- bij blijvende invaliditeit en maximaal € 25.000,- bij overlijden.
 • Rechtshulp
  Raken u of uw passagiers met uw boot betrokken bij een juridisch conflict, bijvoorbeeld door een ongeval of een probleem met de werf? Dan bent u verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Premie op basis van uw vaargebied

Vaart u alleen binnen Nederland of ook in het buitenland? Dat bepaalt namelijk de hoogte van de premie voor uw bootverzekering. U heeft de keuze uit drie vaargebieden:

1. Nederland
- Alle Nederlandse rivieren en binnenwateren
- Op zee tot 5 zeemijl uit de Nederlandse kust

2. Europa
- Alle rivieren en binnenwateren in Europa (ook Nederland)
- Op zee tot 10 zeemijl uit de kust van de Europese landen (ook Nederland)
In de landen Turkije, Rusland en IJsland bent u niet verzekerd.

3. Europa en Europese zeeën beperkt
- Alle Europese rivieren en binnenwateren (ook Nederland)
- Op zee tot 10 zeemijl uit de kust van de Europese landen (ook Nederland)
- Op zee van 1 april tot 1 oktober binnen de volgende grenzen:

 • 45 graden Noorderbreedte
 • 63 graden Noorderbreedte
 • 15 graden Westerlengte
 • 25 graden Oosterlengte

In de landen Turkije, Rusland en IJsland bent u niet verzekerd.

Eigen risico

Schade die u toebrengt aan anderen valt onder de standaard WA-dekking van uw bootverzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico. Kiest u voor de uitbreidingen tegen diefstal of beschadiging? Dan geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. U kunt ook kiezen voor:

 • een eigen risico van € 0,- (premieverhoging)
 • een hoger eigen risico van € 250,- (premiekorting)

Vergoedingswaarde

U kunt uw boot verzekeren tegen de nieuwwaarde of de aanschafwaarde. Het is dan wel belangrijk dat u de aankoopnota van uw boot nog heeft.

U krijgt dan bij diefstal van uw boot of bij total loss de nieuwwaarde of de aanschafwaarde van de boot vergoed. Deze waarde geldt totdat de boot 3 jaar wordt of de boot 3 jaar in uw bezit is.

Kiest u niet voor deze opties of is de termijn van 3 jaar verstreken? Dan bent u verzekerd voor de vervangingswaarde. Dit is de waarde waarvoor u een vergelijkbare boot kunt kopen.

Bereken uw premie

Meer over het verzekeren van uw boot

In de polisvoorwaarden vindt u alle details van de bootverzekering en aanvullende dekkingen. Ook kunt u de brochure bootverzekering bekijken of veelgestelde vragen over de bootverzekering lezen.