Ga naar inhoud

Wat is de betekenis van een All Risk autoverzekering?

Een All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die je bij Univé kunt kiezen. Met deze autoverzekering ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Zelfs als het je eigen schuld is. Bij Univé krijg je bovendien 1 jaar gratis aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. En je accessoires zijn bij All Risk tot € 3.000 standaard meeverzekerd.

Wat houdt een All Risk autoverzekering in?

All Risk wordt ook wel WA Volledig Casco genoemd. Dit is de duurste basis autoverzekering van Univé. Naast schade aan anderen en andermans spullen ben je met All Risk verzekerd van vrijwel alle schade aan je eigen auto.  Ook als het je eigen schuld is. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als je ergens met je auto tegenaan bent gereden.  Je accessoires zijn gratis meeverzekerd tot € 3.000 en het eerste jaar is de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling gratis inbegrepen.

Deze schade is met All Risk verzekerd:

  • Letselschade tot € 6.450.000
  • Schade aan spullen van anderen tot € 2.500.000
  • Diefstal, inbraak, joyriding, vandalisme en ruitschade
  • Brand en andere natuurschade (bijv. storm en hagel)
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Gratis vervangend vervoer tijdens schadeherstel
  • Schade aan je eigen auto
  • Accessoires tot € 3.000 gratis meeverzekerd
  • 1 jaar gratis aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling

Over het algemeen kiezen de meeste mensen met een auto van 6 jaar of jonger voor All Risk. Maar ook oudere auto's met een hele hoge dagwaarde worden vaak All Risk verzekerd.

Gratis aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling

Kies je voor de All Risk autoverzekering bij Univé? Dan krijg je het eerste jaar gratis de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Als je een gloednieuwe auto hebt, geldt de nieuwwaarderegeling. Bij total loss ontvang je dan altijd de nieuwwaarde van je auto als vergoeding. Heb je een tweedehands auto gekocht bij een BOVAG-garagebedrijf, merkdealer of een leasemaatschappij? Dan krijg je het eerste jaar gratis de aanschafwaarderegeling.  Als je auto gestolen wordt of total loss raakt, krijg je bij de aanschafwaarderegeling altijd de aanschafprijs van je auto vergoed.

Je kunt de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling naar wens verlengen tot 3 jaar, in ruil voor extra premie.

Toch liever WA+ of WA?

Heb je een oudere auto die niet zoveel meer waard is? Dan kun je vaak beter kiezen voor de goedkopere WA+ (Beperkt Casco) of WA. Heb je namelijk wel schade en ben je All Risk verzekerd? Dan krijg je bij een oudere auto alleen de dagwaarde vergoed. Vaak weegt dit niet op tegen de hoge premie van All Risk. Met WA+ ben je naast schade aan anderen en andermans spullen ook verzekerd voor schade door o.a. brand, diefstal, inbraak, storm- en ruitschade. Of een aanrijding met loslopende dieren. Wil je de goedkoopste autoverzekering met de minste dekking? Kies dan voor de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Dit is de wettelijk verplichte autoverzekering waarmee je alleen verzekerd bent voor schade aan anderen en andermans spullen.

Een autoverzekering afsluiten?

Een autoverzekering van Univé sluit je eenvoudig online af. Binnen enkele minuten bereken je de premie en is de verzekering geregeld. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?