Ga naar inhoud

Wanneer moet ik mijn auto All Risk verzekeren?

Voor nieuwe auto’s tot 6 jaar oud  adviseren we standaard een All Risk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering van Univé. Hiermee ben je verzekerd voor vrijwel alle schade aan je eigen auto. Ook als de schade je eigen schuld is. Bijvoorbeeld door een aanrijding, of als je ergens tegenaan bent gereden. Accessoires zijn tot € 3.000 gratis meeverzekerd. En het 1e jaar is inclusief 1 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling.

Auto ouder dan 10 jaar en All Risk autoverzekering

De verschillende dekkingen

De All Risk autoverzekering is één van de drie soorten Univé verzekeringen. Afhankelijk van de hoe oud de auto is wordt een bepaalde verzekering geadviseerd:

  • All Risk autoverzekering: voor auto’s van zes jaar of jonger. Ook als u niet het geld heeft om een nieuwe auto te kopen als uw auto total loss is, is All Risk een goede keuze. Naast WA-dekking, is schade aan eigen auto – ook door eigen schuld – verzekerd.
  • WA+ Beperkt autoverzekering: voor auto’s tussen de zes en negen jaar oud. Naast schade aan anderen is ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade aan eigen auto gedekt.
  • WA autoverzekering: voor auto’s van negen jaar en ouder. Vergoedt alleen de schade die u veroorzaakt aan andere personen of spullen.

Nieuwe auto gekocht?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? En u verzekert uw auto met een All Risk verzekering? Dan is uw auto standaard één jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. Met nieuwwaarde bedoelen wij het bedrag waar u nu een nieuwe vergelijkbare auto van koopt. U kunt de verzekering uitbreiden met drie jaar nieuwwaarde. 

Gratis 1 jaar aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto’s

Heb je een tweedehands auto gekocht bij een leasemaatschappij, een merkdealer of BOVAG-garage? En kies je voor All Risk? Dan krijg je bij Univé gratis 1 jaar de aanschafwaarderegeling. Raakt je auto totall loss of wordt hij gestolen? Dan krijg je het eerste jaar de aanschafwaarde terug. Dit is het bedrag wat je voor de auto hebt betaald. Je kunt ervoor kiezen om de aanschafwaarderegeling, in ruil voor extra premie, te verlengen tot 3 jaar.

Is je auto 25 jaar of ouder? En gebruik je je auto recreatief? Dan kun je je  auto verzekeren als oldtimer

Autoverzekering afsluiten

U kunt de Univé autoverzekering online afsluiten. heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij u in de buurt. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?