Ga naar inhoud

Wanneer All Risk verzekeren: moet mijn auto dan nog jong zijn?

Als uw auto zes jaar of jonger is adviseren wij om een All Risk autoverzekering af te sluiten. Hiermee heeft u WA-dekking en bent u verzekerd door schade aan uw eigen auto. Ook als het uw eigen schuld is.

De verschillende dekkingen

De All Risk autoverzekering is één van de drie soorten Univé verzekeringen. Afhankelijk van de hoe oud de auto is wordt een bepaalde verzekering geadviseerd:

  • All Risk autoverzekering: voor auto’s van zes jaar of jonger. Ook als u niet het geld heeft om een nieuwe auto te kopen als uw auto total loss is, is All Risk een goede keuze. Naast WA-dekking, is schade aan eigen auto – ook door eigen schuld – verzekerd.
  • WA+ Beperkt autoverzekering: voor auto’s tussen de zes en negen jaar oud. Naast schade aan anderen is ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade aan eigen auto gedekt.
  • WA autoverzekering: voor auto’s van negen jaar en ouder. Vergoedt alleen de schade die u veroorzaakt aan andere personen of spullen.

Nieuwe auto gekocht?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? En u verzekert uw auto met een All Risk verzekering? Dan is uw auto standaard één jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. Met nieuwwaarde bedoelen wij het bedrag waar u nu een nieuwe vergelijkbare auto van koopt. U kunt de verzekering uitbreiden met drie jaar nieuwwaarde. 

Heeft u uw auto tweedehands gekocht bij een merkdealer of BOVAG-garage? En is uw auto nog geen vijf jaar oud? Dan kunt u uw auto drie jaar tegen de aanschafwaarde verzekeren. Met aanschafwaarde bedoelen wij het bedrag waar u uw auto voor gekocht heeft. 

Is uw auto 25 jaar of ouder? En gebruikt u uw auto recreatief? Dan kunt u uw auto verzekeren als oldtimer

Autoverzekering afsluiten

U kunt de Univé autoverzekering online afsluiten. Wilt u advies over onze verzekeringen of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij u in de buurt. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?