Ga naar inhoud

Wanneer moet ik mijn auto All Risk verzekeren?

Voor nieuwe auto’s tot 6 jaar oud  adviseren we standaard een All Risk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering van Univé. Hiermee ben je verzekerd voor vrijwel alle schade aan je eigen auto. Ook als de schade je eigen schuld is. Bijvoorbeeld door een aanrijding, of als je ergens tegenaan bent gereden. Accessoires zijn tot € 3.000 gratis meeverzekerd. En het 1e jaar is inclusief 1 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling.

Wanneer kies je welke autoverzekering?

De All Risk autoverzekering is één van de drie soorten Univé verzekeringen. Afhankelijk van de hoe oud de auto is, wordt een bepaalde verzekering geadviseerd:

  • All Risk autoverzekering: voor auto’s van zes jaar of jonger. En voor oudere auto's met een hoge dagwaarde. Heb je niet genoeg geld achter de hand om een nieuwe auto te kopen als je auto total loss is? Ook dan is All Risk een goede keuze. Naast WA-dekking, is schade aan eigen auto – ook door eigen schuld – met All Risk verzekerd. 
  • WA+ Beperkt autoverzekering: voor auto’s tussen de zes en negen jaar oud. Naast schade aan anderen is ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade aan eigen auto verzekerd.
  • WA autoverzekering: voor auto’s van negen jaar en ouder. Vergoedt alleen de schade die je veroorzaakt aan andere personen of spullen.

Nieuwe auto gekocht? Gratis 1 jaar nieuwwaarderegeling

Heb je een nieuwe auto gekocht? En verzeker je je auto All risk? Dan krijg je bij Univé gratis 1 jaar nieuwwaarderegeling.  Bij total loss of autodiefstal krijg je dan  de prijs van de auto in de showroom vergoed. Je kunt ervoor kiezen om de nieuwwaarderegeling uit te breiden naar 3 jaar in ruil voor extra premie. 

Gratis 1 jaar aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto’s

Heb je een tweedehands auto gekocht bij een leasemaatschappij, een merkdealer of BOVAG-garage? En kies je voor All Risk? Dan krijg je bij Univé gratis 1 jaar de aanschafwaarderegeling. Raakt je auto totall loss of wordt hij gestolen? Dan krijg je het eerste jaar de aanschafwaarde terug. Dit is het bedrag wat je voor de auto hebt betaald. Je kunt ervoor kiezen om de aanschafwaarderegeling, in ruil voor extra premie, te verlengen tot 3 jaar.

Is je auto 25 jaar of ouder? En gebruik je je auto recreatief? Dan kun je je  auto verzekeren als oldtimer

Autoverzekering afsluiten

Je kunt de Univé-autoverzekering online afsluiten. heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?