Zorgpas aanvragen

Een zorgpas is persoonsgebonden. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen.

Uw zorgpas altijd bij de hand met de Univé app

Met de Univé app heeft u uw zorgpas én EHIC-pas altijd bij u. In Nederland heeft u dus geen fysieke pas nodig. Dat scheelt weer wat ruimte in uw portemonnee. 

Let op: sommige zorgverleners in het buitenland kunnen om het fysieke pasje vragen. Neem uw zorgpas dus altijd mee naar het buitenland.

Zorgpas aanvragen

Wilt u een fysieke zorgpas thuis ontvangen? Vraag deze dan eenvoudig aan via Mijn Univé Zorg. U ontvangt de nieuwe zorgpas dan binnen 10 dagen gratis thuis. 

De Univé-zorgpas en Europese zorgverzekeringskaart ineen

Op de achterkant van uw zorgpas vindt u de Europese verzekeringskaart. Zo heeft u deze meteen bij de hand voor een reis naar het buitenland.

Op de achterkant van uw zorgpasje kunt u onder ‘9. Vervaldatum’ lezen tot wanneer uw pasje geldig is. De Zorgpas/EHIC is persoonsgebonden. Daarom ontvangt u niet alleen voor uzelf de pas, maar ook voor uw eventuele gezinsleden. Dus ook voor uw kinderen onder de 18 jaar.

Voor uw Europese zorgpas geldt:

  • Kosten voor medisch noodzakelijke zorg worden vergoed volgens de polisvoorwaarden van uw Univé-zorgverzekering en afgerekend op basis van de in Nederland vastgestelde tarieven.
  • Heeft u geen aanvullende zorgverzekering bij Univé, dan zijn de buitenlandse zorgkosten die het Nederlandse tarief overstijgen mogelijk voor uw eigen rekening;
  • in dat geval moet u de zorgkosten vaak contant afrekenen. U kunt dan telefonisch contact opnemen met de Univé Alarmcentrale voor zorg: +31 40 297 5750. Daar kan men u adviseren over de keuze van de zorgverlener en eventueel de betaling van de zorgkosten van u overnemen.
  • Ook kunt u zich voor deze extra kosten verzekeren met de Univé-reisverzekering. Sluit u de module Medische kosten af, dan worden de buitenlandse zorgkosten die het Nederlandse tarief overstijgen tijdens uw vakantie in het buitenland vergoed. Ook de kosten van uw verplichte eigen risico zijn dan gedekt.​
  • De zorgpas is geldig in de landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Australië.
  • In het geval van spoedeisende zorg kunt u in het buitenland telefonisch contact opnemen met de Univé Alarmcentrale voor zorg: +31 40 297 5750.
  • Is het doel van uw buitenlandse reis alleen een medische behandeling? Dan is de EHIC-kaart niet geldig.