Ga naar inhoud

Zorgpas aanvragen

De zorgpas

Bij uw Univé zorgverzekering krijgt u een online zorgpas. Een zorgpas is persoonsgebonden. Uw medeverzekerden (ook kinderen onder de 18 jaar) hebben een eigen zorgpas. Op de zorgpas staan uw Burgerservicenummer (BSN) en uw Univé klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties naar ons te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen.

Op de achterkant van de zorgpas vindt u de Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card, afgekort EHIC). Zo heeft u deze meteen bij de hand voor een reis naar het buitenland. Rechts onderin staat tot welke datum uw zorgpas/EHIC geldig is.

De digitale zorgpas staat in de Univé App

Wij hebben de zorgpas in de Univé App opgenomen. Zo heeft u altijd uw zorgpas en de EHIC voor in het buitenland op uw mobiele telefoon bij de hand.

Bent u de hoofdverzekerde van uw gezin? U vindt de zorgpassen van alle medeverzekerden dan ook in de app. U heeft er geen omkijken meer naar. Makkelijk, handig en beter voor het milieu.

Heeft u de Univé App nog niet op uw telefoon? U kunt deze downloaden via de App Store of de Google Play Store. Op unive.nl/app ziet u alle voordelen.

De fysieke zorgpas aanvragen

Wilt u toch graag een fysieke zorgpas in uw portemonnee? Dat kan natuurlijk ook.

Via Mijn Univé

U vraagt uw zorgpas aan via Mijn Univé Zorg. U vindt 'Zorgpas aanvragen' in het menu onder 'Verzekeringen'.

Telefonisch

Bel hiervoor 072 - 527 7595 (gebruikelijke belkosten) en kies de optie ‘Zorgpas aanvragen’.

  • Is uw 06-nummer bij ons bekend? Dan weten we voor wie de zorgpas is en naar welk adres we deze kunnen sturen. U hoeft daarom niets in te voeren.
  • Is uw 06-nummer onbekend? Voer dan uw klantnummer in zodat we de aanvraag goed kunnen verwerken.
  • Is het klantnummer niet (juist) ingevoerd? Dan wordt u doorverbonden met een medewerker.
  • Binnen 5 werkdagen ontvangt u de nieuwe zorgpas gratis thuis.

Hoe werkt de zorgpas?

Zorg in Nederland

Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van de zorgpas in de Univé App voldoende.

Zorg in het buitenland

In het buitenland heeft u uw Europese zorgpas (EHIC) nodig. Op uw pas vindt u de European Health Insurance Card (EHIC) op de achterkant. Diezelfde gegevens staan ook in de Univé App.

Het komt voor dat een zorgverlener in het buitenland de informatie in de Univé App niet accepteert. De EHIC in de app is namelijk geen officieel document. Daarom is het raadzaam om een fysieke pas mee te nemen als u naar het buitenland gaat. Heeft u geen fysieke pas? Neem in dat geval contact op met de Univé Alarmcentrale voor zorg: +31 40 297 5750. Dit nummer vindt u ook in de Univé App. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de buitenlandse zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk zelf moet voorschieten.