Ga naar inhoud
vrouw tussen dochter op het strand
vrouw tussen dochter op het strand

Ondersteuning en zorg bij kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, komt er veel op je af. De zorg regelen die je nodig hebt, is vaak al ingewikkeld. Terwijl je je tijd en energie nodigt hebt voor jouw behandeling. Univé helpt je graag.

Ik heb de diagnose kanker gekregen

Het is natuurlijk enorm schrikken als je de diagnose kanker krijgt. Omdat er meer dan 100 verschillende vormen van kanker zijn, weet je niet direct waar je aan toe bent. Het is belangrijk dat je ergens terecht kunt met al je vragen en twijfels. Univé doet graag meer voor je dan het vergoeden van zorg.

Zorg bij de diagnose

Ik word behandeld

Behandelingen tegen kanker zijn intensief. Daardoor kun je alledaagse dingen soms even niet meer zelf doen. Je kunt natuurlijk extra ondersteuning krijgen van naasten, maar vaak kun je ook gebruik maken van andere vormen van hulp.

Zorg tijdens de behandeling

Ik werk aan herstel

Is de behandeling voorbij? Hopelijk kun je dan gaan werken aan herstel. Voor oncologische revalidatie is er een vergoeding, maar zijn ook cursussen en andere vormen van ondersteuning mogelijk.

Zorg bij herstel

Ik word niet meer beter

Als genezing niet meer mogelijk is en de behandeling stopt is dat heel onwerkelijk. In die fase willen we jou en je naasten zo goed mogelijk ondersteunen.

Palliatieve zorg

Meer informatie over kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte, waar helaas veel mensen mee te maken krijgen. Daarom zijn er verschillende organisaties die hierin kunnen ondersteunen.