Ga naar inhoud

Verzekeringen voor makelaars

Bescherm jouw makelaardij tegen zakelijke risico's met deze verzekeringen.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Is jouw makelaardij voldoende beschermd tegen zakelijke risico's?

Je bent als makelaar actief in een veeleisende sector. Je beheert complexe vastgoedportfolio's, begeleidt klanten bij uiteenlopende vastgoedtransacties en dat in een wereld waarin je ook constant te maken hebt met diverse zakelijke risico's. Risico's die je bureau en (persoonlijke) financiën kunnen bedreigen. 

Zakelijke verzekeringen zijn van vitaal belang om je bedrijf en reputatie te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Met de juiste verzekeringen kun je jezelf en je bedrijf beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Dat biedt niet alleen gemoedsrust, maar stelt je ook in staat om met vertrouwen te blijven opereren in de competitieve wereld van de makelaardij. 

De belangrijkste verzekeringen voor jou als makelaar

Bij het uitvoeren van je werkzaamheden als makelaar in de vastgoedsector loop je verschillende risico's. Dit zijn de belangrijkste bedrijfsrisico's waarmee je te maken kunt krijgen – én hoe je ze met een passende zakelijke verzekering effectief afdekt:

Als je onverhoopt zelf uitvalt, kan dat de zaken behoorlijk verstoren en extra kosten met zich meebrengen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt je tegen inkomensverlies. Zo kunnen jouw persoonlijke financiën en je makelaarsbureau gewoon door.

Ook als je je zakelijke auto privé gebruikt, ben je, zo lang je auto op naam van je bedrijf is verzekerd, met een bedrijfsautoverzekering verzekerd voor schade. Kies zelf je dekking: WA, WA+ of All Risk.

Elke ondernemer loopt risico op datalekken, hacking of cyberaanvallen die de vertrouwelijkheid van jouw makelaardijzaken én klantgegevens kunnen schaden. 40% van de zelfstandigen krijgt er op een bepaald moment mee te maken. Onze standaard inbegrepen cyberverzekering helpt jou de risico's minimaliseren, en staat 24/7 voor je klaar als het je toch overkomt. 

Ontdek hieronder een compleet overzicht van alle zakelijke verzekeringen die we hebben voor makelaars en andere zelfstandigen in de makelaardij. Goed om te weten: je geniet een pakketkorting tot wel 10% als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit! 

Alle verzekeringen voor jou als makelaar

Alle zakelijke verzekeringen van Univé die voor jou van toepassing zijn op een rij: 

Welke zakelijke risico's loop ik in de makelaardij?

Heb je voldoende inzicht in welke bedrijfsrisico's je loopt rondom jouw werk als makelaar? Ben je bestand tegen onvoorziene gebeurtenissen? Welke dat zijn, verschilt van ondernemer tot ondernemer. Het is daarom slim om deze zakelijke risico's een keer in kaart te brengen. Direct inzicht: 

Doe de OndernemersCheck

Op basis daarvan kun je afwegen welke schade je zelf bereid (en in staat) bent op te vangen. En welke je beter kunt verzekeren. Een van onze adviseurs denkt desgewenst vrijblijvend en kosteloos met je mee. Samen kun je effectief jouw specifieke behoeften als makelaar doorlichten, en de juiste combinatie van verzekeringen vinden die passen bij jouw situatie. 

Profiteer van pakketkorting op je zakelijke verzekeringen

Sluit je meerdere zakelijke verzekeringen af voor jouw werk in de makelaardij? Dan ontvang je automatisch een voordelige pakketkorting tot wel 10%.  

Dit is de pakketkorting

Veelgestelde vragen door makelaars

Bekijk de meest gestelde vragen van professionals in de vastgoedsector zoals jijzelf over zakelijke verzekeringen.

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren