Ga naar inhoud

16 juni 2022Ondernemen

Gezond thuiswerken

Hybride werken wordt steeds populairder. Als werkgever ben je dan ook verplicht om te zorgen voor een veilige werkplek. Als je zzp’er bent, is het ook belangrijk om hierbij stil te staan. Grote kans dat je geen bedrijfspand hebt en vanuit huis werkt. Richt je thuiskantoor goed in en voorkom gezondheidsklachten met een paar handige tips.

  • Zorg voor een goede thuiswerkplek, voor jezelf en je personeel. Bekijk de tips van de KvK over een veilige werkplek: Arbeidsomstandigheden voor uw personeel | Ondernemersplein - KVK.
  • Neem vaker een korte pauze
  • Verander regelmatig van houding Leef gezond: voldoende beweging en gezonde voeding
  • Maak goede werkafspraken met jezelf of je personeel
  • Ben je zzp’er? Werk dan eens op een andere locatie waar je andere ondernemers kunt ontmoeten. Een andere omgeving zorgt weer voor nieuwe ideeën en extra energie.  

Heb je klachten? Herken de signalen

Als ondernemer heb je hart voor je zaak.  Veel ondernemers kunnen moeilijk nee zeggen en blijven dan ook vaak doorgaan. Dit kan ook risico’s met zich meebrengen, zoals psychische klachten of een burn-out. En bij zware fysieke beroepen is het van belang om alle regels goed in acht te nemen om zo goed mogelijk (klachtenvrij) te kunnen werken.

Belangrijk is vooral het herkennen van signalen, zowel mentaal als fysiek. En als je twijfelt, vraag het na. Ga naar een huisarts, coach of iemand anders die je kan helpen.

Goed verzekerd bij ziekte

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar als jij of je personeel toch uitvalt, is het fijn als je goed verzekerd bent. Voor jezelf kun je kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, voor je personeel een verzuimverzekering. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste verzekering. Maak dan een afspraak.

Voorkomen en beperken budget

Univé vindt het belangrijk dat je gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering kent een voorkomen- en beperken budget. Je krijgt iedere 3 jaar € 500,- budget om gebruik te maken van onze geselecteerde diensten die je hierbij helpen. Zo kun jij je inschrijven voor het vitaliteitsprogramma en diverse sparring- en coaching sessies. Meer informatie.

Deel dit bericht