Ga naar inhoud

Uiterlijke verzorging

Verzekeringen voor kappers, stylisten en schoonheidsspecialisten. Verzekerd zoals jij dat wilt.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Verzeker jouw risico's in één keer

Schade aan spullen van je klanten meeverzekerd

Tot 10% pakketkorting

Jouw verzekeringen in één pakket

Als ondernemer in de uiterlijke verzorging verzeker je je bedrijf precies zoals jij het wilt. Met het Ondernemerspakket kies je zelf welke risico's je wil verzekeren.

Ondernemerspakket Uiterlijke verzorging

Kies uit deze verzekeringen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering
 • Bedrijfsautoverzekering
 • Eigen vervoerverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Inventarisverzekering
 • Zakelijke autoverzekering

Bereken je premie

Of maak een afspraak

Sluit je meerdere verzekeringen af? Dan profiteer je direct van onze pakketkorting. Je korting kan oplopen tot wel 10%.

Risico's als je werkt in de uiterlijke verzorging

Als ondernemer in de uiterlijke verzorging loop je bepaalde risico's. De verzekeringen in het Ondernemerspakket zijn afgestemd op deze risico's. Verzeker bijvoorbeeld:

Met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk schade toebrengt aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld wanneer je haarverf morst op de kleding van je klant. De verzekering geldt ook voor personeel dat je inhuurt of voor stagiares die bij jou het vak komen leren. Ook schade aan gehuurde en geleende spullen verzeker je met de AVB.

Lees meer

Huur je wel eens personeel in of maak je gebruik van stagiares? Dan wil je dat ze goed verzekerd zijn. Met de Werknemersschadedekking ben je verzekerd als ze onder werktijd bijvoorbeeld lichamelijk letsel oplopen. Wil je deze verzekering online afsluiten? Dat kan als dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer

Als ondernemer herken je het misschien wel: klanten die niet - of te laat - betalen. Sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af, dan kun je gebruik maken van onze incassoservice en juridische preventiediensten. Zo sta je er als zzp'er niet alleen voor.

Lees meer

Meer informatie over de verzekeringen in het pakket

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Verzekerd bij schade die je tijdens je werk aan anderen en hun spullen veroorzaakt.

Lees meer

Bedrijfsautoverzekering

WA, WA+ of All Risk-verzekering voor je bestelauto of vrachtwagen.

Lees meer

Eigenvervoerverzekering

Verzeker de spullen die je vervoert in je bedrijfsauto.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Juridische bijstand bij zakelijke conflicten, compleet met incassoservice.

Lees meer

Inventarisverzekering

Je voorraad en inventaris verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand en diefstal.

Lees meer

Personenautoverzekering

Goed verzekerd op weg met je zakelijke personenauto. Keuze uit: WA, WA+ en All Risk.

Lees meer

Alle verzekeringen voor ondernemers in de uiterlijke verzorging

Bij Univé hebben we nog meer handige verzekeringen voor jou als ondernemer. Sluit je meer verzekeringen af? De pakketkorting verrekenen wij automatisch op je verzekeringen.

Tot 10% pakketkorting op je bedrijfsverzekeringen

Sluit je naast je pakket meerdere verzekeringen af voor je bedrijf? Dan profiteer je automatisch van pakketkorting. Je voordeel kan zo oplopen tot wel 10%. Bekijk hoe het werkt en welke verzekeringen in aanmerking komen voor pakketkorting:

Meer over de pakketkorting

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Voorwaarden Ondernemerspakket Uiterlijke verzorging

Download de voorwaarden. Heb je al een zakelijke verzekering bij Univé? De voor jou geldende voorwaarden vind je in Mijn Univé Zakelijk op het tabblad ‘Verzekeringen’.

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen van ondernemers in de uiterlijke verzorging.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin u deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

We onderscheiden daarbij twee situaties:

 • Uw roerende zaken bevinden zich op het terrein van het adres dat op uw polisblad staat (ook mogelijk: aan de buitenkant van het gebouw).
  Dan zijn uw roerende zaken alleen verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), storm aan lichtreclame of uithangborden (bij dekking storm), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).
 • Uw roerende zaken bevinden zich elders in Nederland buiten uw gebouw.
  Dan zijn de roerende zaken maximaal 3 maanden verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).

U krijgt een maximale vergoeding van € 50.000 per gebeurtenis. De details leest u in de voorwaarden.

Ja. De bedrijfsautoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bedrijfsautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

Verzekerd zijn eigen spullen en gereedschappen die voor het werk worden gebruikt en vervoerd plus handelsgoederen die worden vervoerd. Niet verzekerd zijn spullen die uw privé-eigendom zijn. Bereken uw premie

Verandert je situatie?

Als kapper of schoonheidsspecialist loop je andere risico's dan andere ondernemers. Breng jouw specifieke risico's daarom in kaart. Wil je ze verzekeren of heb je een buffer om schade zelf op te vangen? En welke risico's gaan er spelen als je bedrijf verandert?

Bekijk je situatie regelmatig en pas je verzekeringen hierop aan. Een Univé-adviseur kan je hierbij helpen.

Contact met een adviseur

Wil je advies van een Univé-adviseur? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.

Maak een afspraak

Mijn Univé Zakelijk

Snel en gemakkelijk online je verzekeringszaken inzien of wijzigen? Maak dan gebruik van Mijn Univé Zakelijk.

Inloggen of nieuw account maken

Meer lezen over ondernemen en verzekeren