Ga naar inhoud

Uw pensioen

Voor een ondernemer is de financiële toekomst erg belangrijk. Weet u of u uw pensioen goed heeft geregeld? Via een persoonlijk financieel advies krijgt u hiervan een betrouwbaar beeld.

Maak een afspraak

Uw pensioen en uw financiële toekomst

Het is verstandig nu al na te denken over uw oudedagsvoorziening en die goed te regelen. Met een financieel advies van Univé krijgt u inzicht in uw financiële toekomst. Aan de hand van vragen als 'Wat zijn uw wensen?' en 'Hoeveel heeft u al gereserveerd?' adviseren wij u graag.

Voor mezelf als ondernemer

 • Is mijn bedrijf mijn pensioen?
 • Hoeveel inkomen heb ik nodig als ik met pensioen ben?
 • Heb ik lijfrentepolissen?
 • Kan mijn spaargeld mijn inkomen aanvullen?
 • Kan ik nog bijsparen?
 • Wat doet mijn oudedagsreserve voor mijn pensioen?

Maak een afspraak

Voor mijn nabestaanden geregeld

 • Wat is er voor mijn nabestaanden geregeld bij mijn overlijden?
 • Krijgen mijn nabestaanden voldoende inkomen?
 • Kan ik nu al iets regelen als aanvullend inkomen voor mijn nabestaanden?
 • Is mijn bedrijf ook een deel van het nabestaandenpensioen?

Maak een afspraak

Eerder stoppen met mijn bedrijf

 • Hoeveel inkomen heb ik nodig als ik eerder stop met werken?
 • Mag ik mijn pensioen eerder laten uitkeren? Zo ja, wat betekent dat voor mij?
 • Mag ik nu nog bijsparen zodat ik eerder kan stoppen met werken?

Maak een afspraak

Kan ik als ondernemer advies krijgen over mijn pensioen?

U bent ondernemer en wilt graag een financieel advies. Univé kan u daarbij volledig ontzorgen. Een financieel advies van Univé kan u helpen uw vragen over uw financiële toekomst te beantwoorden. Een compleet advies geeft u antwoorden op de vragen over uw oudedagsvoorziening, uw nabestaandenvoorziening en de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken. Wilt u geen volledig advies? Dan kan Univé u ook op een onderdeel adviseren.

Maak een afspraak

Meer over pensioen voor mijn personeel

Persoonlijk advies

Duidelijk rapport

Maatwerk

Wat kost een advies?

De kosten van een financieel advies zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of u een volledig advies wilt of een deeladvies. Univé werkt op basis van een uurtarief. U krijgt vooraf een voorstel waarin uw advieswensen en de verwachte tijdsinvestering staan beschreven. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over pensioen

De meest gestelde vragen over pensioenen

De pensioenleeftijd verandert inderdaad. Die lag ooit op 65 jaar, maar de ingangsdatum van de AOW is inmiddels gewijzigd naar 67 jaar in 2024. Wilt u eerder stoppen met werken, dan zult u behoefte hebben aan aanvullend inkomen. Misschien kan uw pensioenregeling een deel daarvan verzorgen, maar vaak is er aanvulling nodig. In het financieel advies kunnen wij hieraan samen met u aandacht besteden.

Daarvoor kunt u inderdaad financiële producten op de markt vinden. Wel is het belangrijk om professioneel advies hierover in te winnen. Zo zorgt u ervoor dat de dekking van uw polis aansluit bij uw wensen.

Een lastige vraag. Als er inderdaad gekort gaat worden, krijgt u in de toekomst een lagere pensioenuitkering. Of die uitkering voor u voldoende is, kan worden bepaald aan de hand van een financieel plan.

Univé heeft zelf geen eigen levensverzekeringsproducten om een oplossing uit een financieel plan te realiseren. Wel bemiddelt Univé in producten van andere verzekeraars. Een financieel plan bestaat daarom vaak uit een advies (wat zijn uw wensen, wat heeft u al gerealiseerd en wat kunt u nog aanvullen) plus de bemiddeling. Dit laatste helpt u bij het afsluiten van een financieel product bij een andere verzekeraar. Univé zal dan tussenpersoon zijn voor dit product.

De oudedagsreserve is meestal een fiscale reserve. Door een percentage van uw jaarwinst als oudedagsreserve op te nemen, daalt uw jaarwinst. Bij de beëindiging van uw bedrijf betaalt u er belasting over of regelt u een lijfrentevoorziening. Univé kan u helpen bij de inrichting daarvan en het maken van de juiste keuzes. Eén van de vragen kan zijn: Is de hoogte van de oudedagsvoorziening voldoende om mijn pensioenwensen volledig te kunnen invullen?

Veelgestelde vragen over pensioen

Documenten en voorwaarden van pensioenen voor ondernemers

Een advies over uw financiële toekomst wordt uitgevoerd door Univé Pensioen B.V. Hieronder vindt u de documenten van Univé Pensioen B.V.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.