Ga naar inhoud

4 december 2021Ondernemen

Mobiliteitsoplossingen voor de toekomst

Ben je op zoek naar mobiliteitsoplossingen voor je bedrijf? Er is veel mogelijk op het gebied van slimme mobiliteit. Lees hier meer.

Wat zijn mobiliteitsoplossingen?

Met een mobiliteitsoplossing kun je als ondernemer of medewerker reizen via het openbaar vervoer en deelauto’s, en -fietsen, huurauto’s en taxi’s, maar ook tanken of elektrisch laden. Je rekent af met één enkele pas. Per maand wordt er een totaalfactuur gemaakt, die vaak door de werkgever wordt voldaan. 

Bedrijven zijn steeds meer aan het kijken hoe zij kunnen bijdragen aan een betere wereld en hoe zij een betere werkgever kunnen zijn. Minder autoverkeer en meer openbaar vervoer stimuleren is een manier om dit te doen. Een mobiliteitspas past in deze visie. 

Waarom heet dit slimme mobiliteit?

Omdat je als werkgever hiermee mensen stimuleert om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het is immers heel makkelijk om daar gebruik van te maken als je geen moeite hoeft te doen met het opladen van een OV-kaart. Alles wordt achteraf afgerekend en staat overzichtelijk op één factuur. Ook op administratief gebied is dit dus slimme mobiliteit. 

Wat beloven de aanbieders?

De grote aanbieders op het gebied van mobiliteitsoplossingen, zoals Shuttel, NS en Reisbalans, richten zich vooral op het ontzorgen van ondernemers. Zij hebben het immers al druk genoeg met hun eigen werk en zijn ook niet altijd op de hoogte van de regelingen omtrent reiskostenvergoedingen.  

Daarnaast richten de aanbieders zich op het uitleggen waarom het vanuit HR-oogpunt nuttig is om goed in te spelen op de mobiliteitsbehoefte van medewerkers. Flexibiliteit en goed werkgeverschap zijn daarbij de kernwoorden. Maar ook voor zzp’ers is het uiteraard handig om te kiezen voor slimme mobiliteit. 

Kortom: denk er eens over na of dit voor jouw bedrijf handig kan zijn! 

Deel dit bericht