Ga naar inhoud

23 juni 2016

Net zzp'er? Start je dan op 0 schadevrije jaren voor je bestelauto?

Je gaat als zzp'er aan de slag. Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je een bestelauto aangeschaft. Daarnaast blijf je ook in je privé personenauto rijden voor particulier gebruik. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd, blijven daarom op deze privé-auto van kracht. Betekent dit dat je voor de bestelauto opnieuw schadevrije jaren moet gaan opbouwen?

Als adviseur bij Univé kom ik deze vraag best vaak tegen. Landelijk gezien is het in de regel zo dat bij het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering de verzekeringsmaatschappij in het Roy-Data systeem* kijkt hoeveel schadevrije jaren iemand heeft opgebouwd. Wanneer deze schadevrije jaren nog niet geclaimd zijn door een andere maatschappij worden deze jaren aan de nieuwe polis toegekend. Daarna kunnen deze jaren niet opnieuw gebruikt worden zolang deze verzekering blijft lopen.

Eerste zakelijke auto kortingsregelingen voor zzp'ers

Heb je je personenauto ook bij Univé verzekerd en rijd je daarmee al jarenlang schadevrij? Dan heb je een mooie no-claimkorting opgebouwd. Moet je dan helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren? Nee, Univé kent speciaal voor zzp'ers kortingsregelingen.

De 'eerste zakelijk auto' regeling zorgt ervoor dat je op je eerste bestelauto of zakelijke personenauto hetzelfde aantal schadevrije jaren krijgt als je al hebt opgebouwd als bestuurder van je privé-auto. Je hebt je als bestuurder immers al bewezen! En je rijdt zelf in beide auto’s. Daarom is het niet meer dan logisch dat je voor beide auto’s (zakelijk en privé) no-claimkorting krijgt op basis van het zelfde aantal schadevrije jaren.

Heb je privé geen schadevrije jaren opgebouwd? Ook dan hoef je bij ons niet altijd op 0 te beginnen. Neem contact op met een Univé-adviseur, die kan je er alles over vertellen.

*Dit landelijke systeem verzamelt van alle verzekerden de schadevrije jaren.

Deel dit bericht