Ga naar inhoud

26 maart 2024Ondernemen

Belangrijke wijziging in de verzekering voor werkmaterieel

Ben je al op de hoogte van de belangrijke wetswijziging met betrekking tot de wettelijke aansprakelijkheid voor motorrijtuigen (WAM) zoals heftrucks en elektrische palletwagens? Tot nu toe werd het gedoogd om deze verplichte verzekering voor motorrijtuigen niet af te sluiten zolang het voertuig alleen op eigen terrein of in een eigen bedrijfspand werd gebruikt. Echter, deze uitzondering is nu voorbij.

Wat verandert er?  

Het begrip “deelname aan het verkeer” verdwijnt uit de wet. Dit betekent dat voor iedere heftruck en palletwagen voortaan een eigen aansprakelijkheidsverzekering (WAM dekking) afgesloten dient te worden, ongeacht waar het voertuig wordt gebruikt. Of het nu op eigen terrein, in een magazijn of elders is, de verzekering is verplicht. 

Waarom deze verandering?  

Deze aanpassing is ingevoerd om de veiligheid te waarborgen en de aansprakelijkheid bij eventuele ongevallen te dekken. Het is van groot belang dat alle motorrijtuigen, inclusief heftrucks en elektrische palletwagens, verzekerd zijn conform de WAM-regels. 

Wat moet je doen? 

Als je een heftruck of palletwagen bezit, raden wij aan om zo spoedig mogelijk een WAM dekking af te sluiten. Voordat je dit kunt doen moet je het voertuig registreren en een kenteken aanvragen. Daarna kan je jouw voortuig verzekeren. Dan ben je verzekerd tegen eventuele schade of letsel veroorzaakt door jouw voertuig. Lees meer op unive.nl en sluit de verzekering direct af.  

Deel dit bericht