Ga naar inhoud

Wat is een inzittendenverzekering?

Met een inzittendenverzekering zijn jij en je passagiers verzekerd tegen letselschade en overlijden na een ongeval. Ook je privéspullen in je bedrijfsauto zijn meeverzekerd. Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De verzekering geldt voor alle passagiers die op de daarvoor bedoelde plaats zitten. 

Inzittendenverzekering ook belangrijk voor bestuurder 
Wanneer je als bestuurder zelf een ongeval veroorzaakt en daarbij blijvende invaliditeit oploopt, wordt dit niet vergoed door je eigen bedrijfsautoverzekering. Voor dekking in dit geval is een inzittendenverzekering nodig.  

Wat is verzekerd met de inzittendenverzekering? 

  • Reparatiekosten voor privéspullen 

  • Kosten bij overlijden 

  • Kosten bij letsel 

  • Smartengeld bij letselschade 

  • Gemaakte kosten voor vaststellen van schade tot € 25.000 voor alle inzittenden 

Let op! Krijg je een ongeval met je bedrijfsauto en droeg je geen gordel? Dan ontvang je een lagere vergoeding vanuit de inzittendenverzekering.  

De inzittendenverzekering sluit je af als aanvullende dekking bij de WA-, WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering. Je kunt een inzittendenverzekering niet los afsluiten

Heb je al een bedrijfsautoverzekering?
Via Mijn Univé Zakelijk kun je eenvoudig een extra dekking toevoegen aan de verzekering. Kies de bedrijfsautoverzekering en klik op wijzigen. Vink vervolgens eenvoudig de Inzittendenverzekering aan.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?