Ga naar inhoud

Opstalverzekering

 • 8.6 voor prijs, voorwaarden en informatie
 • Uw huis goed verzekerd tegen schade
 • Direct hulp bij schade
 • Binnen 5 minuten verzekerd

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Uw woonhuis (opstal) goed verzekerd

Met onze opstalverzekering krijgt u bij schade aan uw woning een vergoeding óf de schade wordt voor u hersteld. Vergelijk onze opstalverzekeringen en ontdek welke dekking het beste bij uw wensen en budget past. Zo kunt u zorgeloos wonen. 

Opstal Basis

 • Verzekerd bij schade door storm, brand, inbraak of aanrijding.
 • Standaard geen eigen risico.
 • Uw woning is nooit onderverzekerd.
 • Basisdekking bij tijdelijke verhuur (zoals Airbnb).
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd.
 • Niet verzekerd tegen ruitbreuk in uw woning.
 • Niet verzekerd bij schade door een ongelukje.

Bereken nu uw premie

Details van Opstal Basis

Opstal All Risk

 • Verzekerd bij schade door storm, brand, inbraak of aanrijding.
 • Standaard geen eigen risico.
 • Uw woning is nooit onderverzekerd.
 • Basisdekking bij tijdelijke verhuur (zoals Airbnb).
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd.
 • Standaard verzekerd tegen ruitbreuk in uw woning.
 • Standaard verzekerd bij schade aan uw woning door een ongelukje.

Bereken nu uw premie

Details van Opstal All Risk

Aanvullende verzekeringen

Een opstalverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een andere verzekering, bijvoorbeeld een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

De spullen in uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm en diefstal. Gegarandeerd nooit onderverzekerd.

Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Met gratis juridisch advies.

Meer informatie

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000. Lage premie en geen eigen risico.

Meer informatie

Veilig Wonen

Voorkom brand, waterschade of inbraak met het Veilig Wonen-abonnement. Al vanaf €4,25 per maand.

Meer informatie

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welk woonverzekering of woondienst bij uw huidige situatie past? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Documenten en voorwaarden

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze opstalverzekering.

Heeft u al een Univé opstalverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaart Opstalverzekering Basis

Wat is wel en niet verzekerd met Opstal Basis?

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart Opstalverzekering All Risk

Wat is wel en niet verzekerd met Opstal All Risk?

Bekijk de Verzekeringskaart

Goed om te weten

Wij geven u graag extra informatie over onze opstalverzekeringen. Over zonnepanelen, pakketkorting en het eigen risico. Zo weet u wat u kunt verwachten en maakt u een weloverwogen keuze.

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan uw huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan zo oplopen tot 10%. Wij verrekenen de korting automatisch.

Meer informatie over pakketkorting

Onze opstalverzekering kent standaard geen eigen risico. Alleen bij stormschade geldt een verplicht eigen risico van € 250,-.

Wilt u premievoordeel? U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- in ruil voor een lagere premie.

Heeft uw huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. Meer informatie en preventietips voor huizen met een rieten dak.

Glasschade is niet standaard verzekerd met een woonverzekering. Verzeker het glas van uw woning daarom met de aanvullende dekking Ruitbreukof sluit Opstal All Risk af. Ruitbreukdekking is daarbij standaard inbegrepen.

Bij Univé zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Dit geldt voor zowel Opstal Basis als Opstal All Risk. Uw zonnepanelen zijn verzekerd voor schade door brand, storm, bliksem, hagel en diefstal.

Univé Cyberhulp

Maak het cybercriminelen niet te makkelijk. Haal alleen in huis wat goed voelt met Univé Cyberhulp. Standaard bij al onze woon­verzekeringen. Zo helpen we u ook online aan een veilig en zeker gevoel. En met een inboedel-  en/of aansprakelijkheids­verzekering krijgt u vaak tot € 2.000 per jaar aan cyberschade vergoed.

 • 24/7 hulp van onze Univé Cyberhelpdesk
 • Praktische tips om cybercrime te voorkomen

Ontdek Univé Cyberhulp

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

De meest gestelde vragen over de opstalverzekering. Bekijk ook de andere vragen voor meer informatie. Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan heeft u vanaf de dag van oplevering van de woning een opstalverzekering nodig. Hypotheekverstrekkers stellen dit vaak als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Bereken uw premie.
Huurt u een woning? Dan moet niet ú, maar de eigenaar een opstalverzekering afsluiten. Die eigenaar is namelijk verantwoordelijk.

Wettelijk gezien is een opstalverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig op deze manier uw opstal te verzekeren tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan stelt uw hypotheekverstrekker het vaak wel als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Het huis is immers onderpand voor de hypotheek.

Lees meer over de verschillen tussen de dekkingen Opstal Basis en Opstal All Risk.

Bereken uw premie

Met opstal bedoelen we de woning en alles wat echt vastzit aan uw huis. Denk aan ramen, deuren, inbouwkeuken en badkamer. Maar ook uw tuinschuttingen en bijgebouwen vallen hieronder, net als zonnepanelen en de eventuele oplaadpaal voor uw elektrische auto. Voor deze opstal heeft u een opstalverzekering nodig. Bereken uw opstalpremie. Alle spullen die los in uw huis staan (bv. meubels, kunst en de tv), vallen onder de inboedelverzekering.

Met een opstalverzekering is uw koophuis verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, water en een aantal andere oorzaken. U kunt bij Univé kiezen tussen de opstalverzekering basis en de opstalverzekering all risk. Kiest u voor all risk? Dan is ook schade door een huishoudelijk ongelukje gedekt en is het glas in uw woning standaard meeverzekerd. Bereken uw premie.

De waarde van woonhuizen verandert. Indexering betekent dat Univé uw verzekering op peil houdt, zodat die in de pas loopt met de prijsontwikkelingen en andere invloeden op de markt. Een veilig gevoel, want zo bent u nooit onderverzekerd.  Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

 • 1

  Beperk de schade

  Neem, als dat kan, maatregelen om (verdere) schade te beperken.

 • 2

  Maak foto's

  Maak, als dat kan, foto's van de schade.

 • 3

  Schade melden

  Meld de schade zo snel mogelijk bij Univé. Dit kan op de volgende manieren:

  Inbraak? Doe altijd aangifte bij de politie.
  Brandweer ter plaatse? De brandweer maakt een melding bij Univé.

Klantenservice

Voor alle andere vragen

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Liever een adviseur spreken?

Maak een afspraak

Ook interessant naast de opstalverzekering