Ga naar inhoud

Je zonnescherm verzekeren

Een zonnescherm is fijn om te hebben in de zomer. Het zorgt voor een schaduw buiten, terwijl je de temperatuur binnen wat lager kunt houden. Maar wat als je zonnescherm beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een storm? Met een opstalverzekering van Univé ben je verzekerd tegen schade en diefstal van je zonwering. 

Valt je zonnescherm onder de opstalverzekering of inboedelverzekering? 

Als er schade ontstaat aan je zonnescherm, vraag je je misschien af met welke woonverzekering je verzekerd bent: de opstalverzekering of de inboedelverzekering. Een zonnescherm of andere zonwering zit in veel gevallen vast aan je huis. De voorwaarden van de inboedelverzekering van Univé geven duidelijkheid: zonwering valt onder de opstalverzekering. 

Alles dat je op kunt pakken en meenemen naar een ander huis valt onder je inboedel. Alles dat bij het huis hoort en hieraan vastzit valt onder de opstalverzekering. 

Welke schade wordt vergoed? 

Een zonnescherm is kostbaar: dat wil je graag goed verzekerd hebben. Met de opstalverzekering van Univé ben je standaard verzekerd tegen schade aan je zonnescherm door: 

  • Storm 

  • Brand 

  • Diefstal 

Je kunt kiezen voor een eigen risico van €0, € 100, € 250 of € 500. Hierdoor kun je de premie zelf verlagen. 

Wordt je zonnescherm gestolen? Doe dan eerst aangifte van de diefstal. Het bewijs van de aangifte heb je nodig om een vergoeding te vragen van je verzekeraar.

Hoe wordt het schadebedrag bepaald? 

Als het mogelijk is om het zonnescherm te laten herstellen, betaalt Univé de herstelkosten. Is herstel niet meer mogelijk? Dan betalen we de dagwaarde. Dagwaarde is het bedrag waarmee je hetzelfde soort zonnescherm in dezelfde staat als die van jou - voor de schade - kunt kopen. In de afschrijvingslijst leggen we je uit hoe we de dagwaarde bepalen voor jouw zonwering. 

Je zonnescherm goed verzekeren bij Univé 

Een zonnescherm of andere zonwering is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om deze goed te verzekeren. Dat kan met de opstalverzekering van Univé. Hiermee ben je goed verzekerd voor schade aan je zonnescherm en andere onderdelen van jouw huis. 

Je sluit een opstalverzekering van Univé gemakkelijk af op onze website. Je kunt hier alle aanvullende dekkingen kiezen die jij nodig hebt. Je ziet dan meteen welke premie daarbij hoort. 

Bereken je premie