Ga naar inhoud

11 december 2018Gezondheid

Wat onze klanten het vaakst vragen over de zorgverzekering

Tot en met 31 december kun je weer overstappen van zorgverzekering. Bij onze klantenservice ontvangen we dan ook veel vragen over de zorgverzekering. We hebben de meest gestelde op een rij gezet.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie krijg ik vergoed?

Kinderen tot 18 jaar krijgen gedeeltelijk fysiotherapie vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Voor volwassenen (18 jaar en ouder) wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Bij Univé kun je kiezen uit aanvullende pakketten met 9, 16 of 20 behandelingen fysiotherapie. Ben je lid van een Thuiszorg- of ouderenorganisatie? Dan kun je kiezen uit pakketten met vergoedingen tot maximaal 32 behandelingen fysiotherapie.

Welke tandartskosten krijg ik vergoed?

Voor kinderen tot 18 jaar zit de tandarts in de basisverzekering. Kosten voor bijvoorbeeld de jaarlijkse controle of het vullen van gaatjes worden dus altijd vergoed. Voor orthodontie kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Voor volwassenen wordt de tandarts niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt er voor kiezen om de kosten zelf te betalen, of een tandartsverzekering af te sluiten. Bij Univé kun je kiezen uit de pakketten Tand Goed, Tand Beter en Tand Best.

Als je een goed gebit hebt en bijna geen tandkosten maakt hoef je geen tandverzekering af te sluiten. Wel kan je je met de Tand Ongevallen verzekering verzekeren voor de vaak dure onverwachte tandartskosten na een ongeval, bijvoorbeeld voor het plaatsen van kronen na een fietsongeluk. Dit pakket heb je al voor € 1,50 per maand.

Kies jouw tandartsverzekering

Welke vergoeding krijg ik voor een bril of lenzen?

Je krijgt een vergoeding voor een bril of lenzen vanuit onze aanvullende verzekeringen Aanvullend Beter en Aanvullend Best. De hoogte van de vergoeding hangt af van welk pakket je kiest. Heb je verder geen zorg nodig? Dan kan het voordeliger zijn om zelf je bril te betalen, in plaats van hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Bij welke zorgverleners kan ik terecht?

Je kunt altijd bij je eigen huisarts en voor 2022 hebben we ook alle ziekenhuizen gecontracteerd. Voor andere zorg maken we afspraken met zorgverleners over de prijs en kwaliteit van de zorg. Zorgverleners zijn bijvoorbeeld fysiotherapeuten of leveranciers van hulpmiddelen. Met de Zorg Vrij polis kun je altijd bij alle zorgverleners terecht. Kies je voor de Zorg Select of Zorg Geregeld polis? Dan krijg je een vergoeding van 65% of 80% als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij gecontracteerde zorgverleners krijg je een volledige vergoeding. In onze Zorgzoeker vind je welke zorgverleners gecontracteerd zijn.

Kies jouw zorgverzekering

Wanneer wordt orthodontie vergoed?

Orthodontie voor kinderen en volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best. Bij Tand Beter is de maximale vergoeding voor kinderen tot 18 jaar € 1.500, voor volwassenen maximaal € 500. De vergoeding vanuit Tand Best is € 2.500 voor kinderen tot 18 jaar en € 1.500 voor volwassenen. Dit zijn de maximale bedragen voor de hele looptijd van de verzekering. Bij Tand Best geldt een wachttijd van 1 jaar voor vergoeding voor orthodontie.

Kies je tandartsverzekering

Hoe zit het met gespreid betalen van het eigen risico?

Je kunt je verplichte eigen risico bij Univé gespreid betalen. Dat doe je in tien termijnen. Zo voorkom je dat je ineens een groot bedrag moet betalen. Gespreid betalen kun je aanvragen tot en met 31 januari 2022.

Zorgverzekering 2022

Bij Univé heb je in 2022 al een zorgverzekering vanaf € 114,90 per maand. Daarmee heb je een goede zorgverzekering voor een scherpe prijs. Klanten beoordelen onze dienstverlening met een 8,2.

Stel nu je zorgverzekering samen

Deel dit bericht