Ga naar inhoud

9 november 2023Gezondheid

Met een gerust gevoel naar buiten

Je houdt van wandelen en fietsen, heerlijk in de natuur. Maar in je eentje erop uit, lijkt steeds lastiger te worden. Want stel dat je komt te vallen? En je niet meer zelf op kan staan? Je moet er niet aan denken. En dat is ook waar je kinderen zich zorgen om maken. Zeker omdat zij niet altijd in de buurt zijn. Maar daar laat je je toch niet door binnenhouden?

Binnen én buiten inzetbaar

Naarmate je ouder wordt, voel je je kwetsbaarder. En dan doemen er al snel scenario’s in je op waarbij je ongelukkig ten val komt terwijl er niemand in de buurt is om te helpen. Gelukkig bestaan er handige apparaten die je in geval van nood kunt gebruiken. Zoals een Slim horloge dat je exacte locatie doorgeeft aan de alarmcentrale. Ook wordt er gelijk een spraakverbinding met je tot stand gebracht, om te bepalen welke hulp je nodig hebt. Je hoeft alleen maar de alarmknop in te drukken.

Dat bezorgt niet alleen jezelf, maar ook je dierbaren een gerust gevoel. Daar kan Natascha over meepraten: “Mijn vader heeft een flinke smak gemaakt in het bos en kon door het horloge aan de bel trekken. De alarmcentrale heeft zijn exacte locatie kunnen doorgeven aan de hulpdiensten waardoor hij snel en goed is geholpen.”

Nog een voordeel: het Slimme horloge ziet eruit als een normaal horloge. Dus geen opvallende knop om je nek of aan je riem. Een sportieve look, spatwaterdicht en je kan er gewoon de tijd op zien. Niemand die in de gaten heeft dat jouw moderne device alarm kan slaan als het nodig is.

Hulp om de hoek

In geval van nood worden bijvoorbeeld je kinderen als contactpersoon gewaarschuwd. Wonen zij niet in de buurt? Dan kun je ook een abonnement met Valhulp nemen. Als er geen sprake is van een noodsituatie, helpt een betrouwbare hulpverlener  je snel weer op de been. 

Thijmen ervoer vanuit het buitenland hoe waardevol Valhulp kan zijn: "Mijn moeder struikelde in de badkamer en kon via het horloge de meldkamer bereiken. Gelukkig hoefde er geen ambulance te komen, omdat haar blessure niet ernstig was. Dankzij de Valhulp kon snel iemand mijn moeder helpen met opstaan.’’

Speciaal voor Univé leden

Ben je verzekerd bij Univé? Dan krijg je korting op een Slim horloge én het abonnement waarmee je onder andere dag en nacht de alarmcentrale kunt bereiken. Met een zorgverzekering van Univé zijn het abonnement én de Valhulp de eerste 3 tot 6 maanden zelfs gratis.  

Meer over de zorg van Univé

Deel dit bericht