Ga naar inhoud

25 september 2023Ondernemen

Inspirerend startersevent biedt handvaten voor zoekende ZZP’ers

Je start je eigen bedrijf, je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Startende ondernemers die met veel vragen zitten of informatie nodig hebben om goed te starten of te groeien krijgen tijdens het startersevent de gelegenheid om inspirerende workshopts te volgen en vragen te stellen aan experts.

Sinds de start van de pandemie, worden er voor beginnende ZZP’ers steeds meer online events georganiseerd. Univé Noord-Holland vindt het belangrijk dat startende ondernemers die met veel vragen zitten of informatie nodig hebben om goed te starten of te groeien, ook de gelegenheid krijgen om elkaar fysiek te ontmoeten en te inspireren. “Er gaat niets boven een fysiek evenement waar ondernemers persoonlijk vragen kunnen stellen aan experts”, vertelt Martijn Pennekamp, ZZP-expert.

Vraagstukken

Tijdens het evenement worden vier workshops gegeven, waar vraagstukken aan bod komen waarbij startende ondernemers hulp kunnen gebruiken. Zo wordt het uurtarief, het betalen van belastingen, zichtbaarheid en het belang van verzekeringen besproken. Uit een enquête van het CBS onder zelfstandigen blijkt dat in 2021 40% van de ZZP’ers niets geregeld heeft als het aankomt op arbeidsongeschiktheid (AOV). In het voorjaar van 2024 komt er een wetsvoorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers. Het is dus belangrijk om hier goede informatie over te krijgen, zodat de ondernemer voorbereid is.

Persoonlijk advies

“Op een startersevenement word je persoonlijk geïnformeerd en geïnspireerd.”, zegt Martijn Pennekamp, expert op het gebied van startende ondernemingen. Organisator Univé Noord-Holland biedt een gratis avondvullend programma, waarbij starters naast workshops met experts ook geïnspireerd worden door gastspreker Pennekamp en de mogelijkheid krijgen om te netwerken met andere starters.

Startersboost

Nadat de pandemie is gekalmeerd, durven steeds meer mensen een bedrijf op te richten, elk kwartaal komen er meer dan 45.000 zelfstandige ondernemers bij, heeft het CBS onderzocht. Eigen baas zijn is populair, zo heeft I&O Research in opdracht van de MBO Raad onderzocht dat ongeveer de helft van de mbo-studenten interesse heeft om ZZP’er te worden. Ook is het aantal ZZP’ers in twintig jaar verdubbeld, blijkt uit cijfers van het CBS.

Er komen dus veel nieuwe ondernemers op de markt, die kunnen profiteren van dit ondernemersevenement. Univé Noord-Holland wil graag met deze groep meedenken en ondersteunen waar dat nodig is. “Een goede voorbereiding is essentieel voor iedere startende ondernemer”, vertelt Pennekamp. Het evenement vindt donderdagavond 5 oktober plaats van 18.30 uur tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan hier!

Deel dit bericht